Lod sin hund slikke på sig: Nu er han død

Foto: Shutterstock.com

Selvom hunden er menneskets bedste ven, så kan bakterier som hunden går rundt med ende med at koste mennesker livet. Det var tilfældet for en 63-årig mand, der lod sin hund gøre noget så uskyldigt, som at slikke på sig.

Lægerne har i den grad hevet sig selv i håret, da de skulle finde ud af dødsårsagen hos en 63-årig mand. Det eneste de vidste var, at manden havde ladet sin hund slikke på sig, og at det efterfølgende fik hans hud til at gå i forrådnelse.

En sag om en 63-årig mand er kommet frem i European Journal of Case Reports in Internal Medicine. Her henvendte manden sig til hospitalet, efter at han pludselig fik nogle besynderlige symptomer.

Læs også

Hund slikkede på sin ejer: Nu har hun mistet både arme og ben

Ifølge rapporten havde manden ladet sin hund slikke på sig, og det resulterede i, at han fik overført bakterien Capnocytophaga. Det er en bakterie der primært befinder sig i munden på hunde og katte, og den plejer kun at blive overført ved bid.

Blodforgiftning og forrådnelse

Da manden havde fået overført bakterien fra sin hund, begyndte han at få influenza-lignende symptomer, og derfra gik ikke længe før, at han pludselig havde fået blodforgiftning.

Det førte til, at han fik diverse mærker på sin hud, hvorefter dele af huden pludselig begyndte at gå i forrådnelse. Til sidst begyndte han også at få blodpropper, og det var det, der til sidst førte til et hjerteanfald, som han døde af.

Foto: MADER N, ET AL/EUROPEAN JOURNAL OF CASE REPORTS IN INTERNAL MEDICINE

Lægerne udviste dog stor bekymring i forbindelse med mandens symptomer, da det er yderst sjældent, at raske personer får overført bakterien. Normalt vil det kun være personer, der har problemer med deres immunforsvar, der er i farezonen for Capnocytophaga, og det var altså ikke tilfældet med den 63-årige mand.

Det britiske medie The Sun skriver, at et hollandsk studie har vist, at det kun er en ud af 1.5 millioner mennesker, der bliver ramt af den farlige bakterie. Det er dog i langt størstedelen af tilfældene ved bid.

Ifølge The Sun er dødeligheden høj, hvis man får bakterien. 28 - 31 %  af personer, der bliver smittet med bakterien ender med at miste livet.

Læs også

Forfærdeligt nyt: Koalaen er nu uddød

 

Dagens Gossip