Forfærdeligt nyt: Koalaen er nu uddød

Foto: Shutterstock

Den karakteriske koala er efter skovbrande og tørke i Australien nu funktionelt uddød. Det skriver Forbes.

Ødelæggelserne efter de massive skovbrande og den lange tørke i Australien er så store, at koalaen habitater er indskrænket så meget og antallet af koalaer er blevet så lille, at den ikke længere er levedygtig eller spiller en rolle i det økonsystem, som den normalt er en del af.

Deborah Tabart, der er formand for Australiens Koalafind, vurderer, at skovbrandene har taget livet af ca. 1.000 koalaer. Derudover har brandene udryddet store dele af deres habitater. 

Det betyder også, at koalabjørnene har mistet adgang til en stor del af deres mad, som sammen med skovbrandene er blevet udryddet. Her er det særligt eukalyptus, som en voksen koala spiser op til et kilogram om dagen af, der er forsvundet. Eukalyptus vil vokse ud igen, men det vil tage flere måneder, og i det tidsrum forventes det, at mange koala vil bukke under for sult. 

Flere australiere har forsøgt at redde koalaer ud af de brændende skove for at sikre en bestand, der kan opretholde bæredygtigheden for koalaerne, men det vurderes lige nu, at deres arbejde ikke gør nogen forskel. 

Koalabestanden er gået fra over 10 millioner i 1788, da de første britiske nybyggere ankom til Australien til i dag at være tæt på udryddelse. 

Koalaen er modsat hvad mange tror, ikke en bjørn. Det er et pungdyr. 

Læs også

Udsultet hund gnaver sit ben af for at komme fri fra sine lænker

 

 

 

 

Dagens Gossip