Mor efterladt med stort ar på grund af farlig sygdom: Nu advarer hun mod populær skønhedsdille

Skrevet af Emil Ryttergaard

324 uger siden

|

14/03/2018
Foto: Mallory Lubbock
Foto: Mallory Lubbock
I teenageårene blev moderen grebet af den omdiskuterede skønhedsdille. Men nu betaler hun prisen.

Dagens topnyheder

Det kan være meget fristende at være lidt ekstra god ved sig selv, når vinterens kulde rusker i kroppen.

Men hvis man ikke lige har de store sedler til en tur i sydens sol, så må man finde et solbeskinnet alternativ.

Men man skal i den grad holde sig væk fra de kunstige sole, der findes overalt i form af solcentre. Sådan lyder det i hvert fald fra amerikanske Mallory Lubbock, fra staten Iowa.

Den 26-årige mor til to har i den grad brændt nallerne på at benytte det kunstige sollys i solsengene, skriver hun i et opslag på Facebook.

- I dag fik jeg den første kræftknude fjernet. Nu skal jeg bare have fjernet syningen, have tjekket hele min krop, flere rutinebesøg i lang tid og med garanti flere røvsyge lægebesøg, hvor jeg skal have fjernet hudkræft fra min krop.

På grund af kræften i huden, sidder den 26-årige mor tilbage med et stort ar ved munden. Foto: Mallory Lubbock

Hun mener, at hun i en alt for tidlig alder brugte alt for lang tid i solcentret, og at hun ikke ønsker at andre skal opleve de samme opslidende lægebesøg eller grimme ar, som hun selv må døje med.  

Moderen har været alt for flittigt til at bruge solcenterets senge. Foto: Shutterstock

- Satans om ikke 16-årige Mallory tog sol hver dag i to år. Jeg sværger, at min egen datter ikke skal ligge i et solcenter, mens hun bor under mit tag, og jeg håber at det at jeg går igennem dette og ser sådan ud, er nok til at skræmme hende.

- Få jeres døtre ud af solcentret. Eller jeres 16-årige søster. Eller måske slev få røven på gled og hop ud af solsengen. Det er ikke det værd. Det her lort laver ar og gør ondt. Og fra nu af, er jeg den mor på stranden der har paraply med og faktor 100 på kroppen i et tykt lag, skriver Mallory Lubbock i sit opslag på Facebook.

Her får moderen masser af opbakning og ros for at dele det vigtige budskab, der også rammer mange danskere. Hvert år bliver cirka 1900 danskere ramt af modermærkekræft, hvor at den mere alvorlige hudkræft rammer 550 danskere om året. 

Læs også

Tinnitus - Det er voldsomt ubehageligt at have ringen eller susen for ørerne, men der findes en simpelt fif til tinnitus, der kan fjerne den generende ringetone på kun et minut. 

Influenza - Sæsonen for influenza er over os og mange danskere må snøftende krybe under dynen. Her kan du læse om influenzavirussen, om symptomerne og om hvad du skal gøre for at blive rask.

Blod i afføringen - Mange danskere døjer til tider med blod i afføringen. Der kan dog være mange årsager til, at du pludselig bløder, når du er på toilettet. For mange skyldes det hæmorider eller en rift, mens det dog også kan skyldes noget mere alvorligt.