Mor gav dødssyg 13-årig søn cannabis: Nu er han fri for kræft

27/03/2017 14:15

Nils Würtzenfeld

Sundhed
Privatfoto
Privatfoto
En britisk mor står nu frem og fortæller åbent om hendes søns kræftforløb, og hvordan medicinsk cannabis ændrede alt for den hårdtprøvede familie.

Mest læste i dag

I 2010 blev 10-årige Deryn Blackwell diagnosticeret med leukæmi, men kun et år efter den tragiske nyhed, modtog Blackwell-familien en endnu mere frygtelig besked.

Lægerne fortalte den skræmte familie, at drengen led af endnu en kræftsygdom - den yderst sjældne Langerhans cell sarcoma, som kun fem mennesker i verden lider af. Det skriver flere britiske medier.

Det var første gang, en person er blevet diagnosticeret med to forskellige kræftformer på samme tid, og efterfølgende var Deryn Blackwell inde og ude af sygehuse for at modtage behandling.

Efter tre år lod intet dog til at hjælpe Deryn Blackwell, og til sidst måtte lægerne kaste håndklædet i ringen og nøjes med at tilbyde smertelindrende behandling, mens han ventede på at dø.

Han fik to uger at leve i af lægerne, men som et allersidste forsøg på at redde sin søn, valgte hans mor Callie Blackwell at forsøge sig med alternativ behandling. Hun gav sin søn Bedrocan, der er smertestillende cannabismedicin.

Bedrocan er ulovligt i England, og selvom lægerne frarådede Callie Blackwell at give det til sin søn, så var moderen alligevel villig til at give det et skud. For hvad havde hun at miste? 

Privatfoto

Da Bedrocan endnu ikke er blevet testet i England, er det ikke til at købe lovligt. Derfor skaffede Callie Blackwell det forbudte medicin af andre veje, skriver britiske Metro. 

- Vi tog en beslutning, som sikkert vil skræmme mange forældre, der læser dette, fortæller Callie Blackwell.

- Når alt kommer til alt, så har jeg aldrig set noget positivt komme ud af at ryge cannabis, og da jeg som ung arbejdede på natklubber, var ulovlige stoffer min fjende. Men hvis jeg kunne hjælpe min kære dreng med at slippe af med hans smerter, så var jeg villig til at prøve det, fortæller Callie Blackwell til Metro.

Privatfoto

Og denne beslutning skulle vise sig at være altafgørende for Deryn Blackwells skæbne.

På dette tidspunkt var drengens tilstand så kritisk, at lægerne spåede, at han havde yderst kort tid tilbage.

Efter at have købt en riskoger og vegetabilsk glycerin var Callie Blackwell og hendes mand Simon i stand til at fremstille den cannabis-tinktur, der skulle bruges sammen med den fordamper-pen, som de efterfølgende gav til deres søn.

- Efter 10 minutter sagde Deryn Blackwell, at hans smerter var mindsket en smule, og han følte sig mere afslappet – lige de ord, som jeg havde længdes efter at høre, fortæller moderen.

Drengen havde dog stadig smerter, og i december 2013 rykkede familien fra hospitalet til hospice, hvor de gik i gang med at planlægge deres søns begravelse.

Privatfoto

En tidlig morgen vågnede Deryn Blackwells på sit dødsleje og fortalte sin mor, at han ikke længere ønskede at modtage morfin, da han ikke følte sig tilstedeværende. 

Dette ønske ville betyde, at drengen ville blive udsat for voldsomme smerter, men alligevel kunne Callie Blackwell ikke fornægte sin søn hans sidste ønske. Derfor valgte hun at hælde lidt af den fremstillede cannabis-tinktur direkte i munden på sin søn, da ingen kiggede.

Efter en halv time var Deryn Blackwells panikanfald pludselig forsvundet, ligesom han følte sig fredfyldt.

- Over de næste dage var min prioritet, at han skulle dø med sin bevidsthed i takt, og så snart han havde smerter, gav jeg ham endnu fem milliliter af tinkturen under hans tunge og efter et par minutter, havde han det godt igen, forklarer Callie Blackwell, der dog ikke var forberedt på, hvad der dernæst skete.

For kort tid efter blev forældrene kontaktet af hospicets læger, der kunne meddele, at de ikke længere var sikre på, at Deryn Blackwells lå for døden.

Siden den lykkelige og højst overraskende besked er den i dag 17-årige dreng kun blevet mere og mere rask. Han ligger ikke længere på hospitalet, men startede for tre år siden i skole igen for første gang i årevis.

Siden er han dimitteret med topkarakterer og lever i dag som enhver anden ung mand på 17 år.

- Jeg bliver mindet om min mirakeldreng, hver gang jeg kigger på Deryn, og jeg ved i mit hjerte, at lige meget hvad fremtiden bringer, så kan vi klare det, lyder det fra den lykkelig mor.

Præcisering den 28/3 klokken 11.55: Der er ingen videnskabelig dokumentation, der beviser, at Deryn Blackwell blev helbredt af medicinsk cannabis. Dette er blot moderens overbevisning, efter at hendes søn er blevet rask. Der findes ingen forskning, der beviser, at medicinsk cannabis kan kurere kræft. 

Siden denne artikel har moderen været ude og præcisere historien. Hun understreger, at cannabis ikke kurerede hendes søns kræftsygdom, men at den genskabte hans immunforsvar. Læs den nye artikel: 'Mor om syg søn: Min dreng blev ikke helbredt af cannabis - men det reddede hans liv'

Læs også historien om manden med Parkinson, der har rystet i 20 år, indtil han prøvede medicinsk cannabis: 2 minutter efter skete det utrolige.