10 måneder gammel drengs mave voksede hver dag - scanning viste den rystende årsag

27/03/2017 10:30

Emil Ryttergaard

Sundhed
Foto: privat foto
Foto: privat foto
Ingen kunne forstå, hvorfor en 10 måneder gammel drengs mave voksede dag for dag - indtil en scanning på hospitalet afslørede et yderst sjældent fænomen.

Mest læste i dag

Et forældrepar fra Indonesien fik deres live forskrækkelse, da de opdagede, at deres 10 måneder gamle søn Muhammed Abdalul Zikri Hakim havde en fuldstændig udspillet mavesæk. 

Den lille drengs mave blev blot større og større hver dag, hvilket fik forældrene Asmani og Rusman Hakim til at tage på sygehuset, hvor de forventede at høre, at deren barn havde en tumor, skriver ABC News

Men åå hospitalet fandt lægerne en yderst sjælden årsag til lidelsen - og de havde aldrig set noget lignende. Det var ikke en tumor.

Foto: Privat foto

Foto: Privat foto

Lægerne scannede den lille drengs enorme mave og fandt et foster inde i hans bughule på scanningsbilledet.

Det viste sig, at den 10 måneder gamle dreng bar rundt på sit underudviklede tvillingefoster, der voksede som en svulst inde i hans lille mave. Et ekstremt sjældent fænomen.

Statistisk sker det kun én gang ud hver 500.000 fødsler, og der er færre end 100 dokumenterede tilfælde i verden. 

Lægerne forbereder sig nu på en kompliceret operation for at fjerne det parasitiske tvillingefoster fra den lille drengs indre.

- Vævet er dødt, men blodårerne virker fortsat. Derfor er det underudviklede foster afhængigt at en anden krop og i dette tilfælde af babyen. Det er et meget sjældent tilfælde, og derfor må vi være ekstra forsigtige her, siger Lalu Hamzi Fikri, der er direktør på hospitalet, til lokale medier.

Foto: privat foto

Foto: privat foto

Lægerne kan dog ikke operere på den 10 måneder gamle baby endnu, da drengen er underernæret, og derfor bliver hans tilstand nødt til at forbedres inden en operation. 

Når drengen er klar til at komme på operationsbordet, vil ni specialister stå for operationen, hvor lægerne håber, at fostret ikke sidder fast ved drengens rygsøjle, men blot på drengens mavesæk, da det minimerer eventuelle farer ved indgrebet.  

Herhjemme opdagede Jens fra Odense også noget meget uhyggeligt, da han var i bad. Derfor tog han straks til lægen, og deler sin skræmmende oplevelse, så flere mænd også kommer til lægen i tide.