Myndighederne slår alarm: Farlig influenza rammer os snart

Sol Stoffregen

399 uger siden

|

30/11/2016
Normalt slår influenza A først til i januar og februar, men allerede nu advarer Statens Serum Institut om, at virussen er ved at få fat i danskerne.

Dagens topnyheder

Snot og hoste er for de fleste en uundgåelig del af de kolde måneder, men det tyder på, at næste gang du bliver lagt ned af sygdom, bliver det en ond omgang.

I sidste uge fik 19 personer konstateret sygdommen influenza A, som er væsentlig hyppigere og alvorligere end influenza B, der ramte sidste sæson. Antallet af ramte får Statens Serum Institut til at forvente, at influenzasæsonen er lige om hjørnet, skriver BT

- I uge 47 fik 19 patienter påvist influenza A, hvilket er næsten fire gange så mange som i ugen før. Dette tyder på, at influenzavirus begynder at være i omløb, og dette er relativt tidligt i forhold til de foregående seks sæsoner,' skriver Statens Serum Institut i deres nyhedsbrev Influenza-Nyt og peger på, at influenza A H3N2 ser ud til at dominere. 

Derfor kunne december meget vel blive måneden, hvor danskerne kommer til at hamstre panodil og kleenex. De sidste par år har højsæsonen for influenza ellers ligget i slutningen af januar og starten af februar. 

Overlæge hos Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, spår danskerne en sygdomspræget julemåned.

- Jeg forestiller mig, at antallet af påviste influenzatilfælde kommer til at stige over de næste uger. Det er stadig alt for tidligt at sige, hvornår det for alvor vil ramme. Men de foreløbige tal indikerer, at det kan blive før jul i år, siger overlægen til TV2.

Influenza A går værst ud over børn og ældre. Især ældre med lunge- og kredsløbssygdomme bliver hårdt ramt. 

Symptomerne på influenza er snot, feber, hovedpine og smerter i kroppen.