Nu er der positivt corona-nyt

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Nye undersøgelse har givet grund til optimisme blandt de personer, der ender med at blive smittet med coronavirus.

Selvom det igen er begyndt at gå den gale vej med coronasmitten i det meste af verden, så er der lidt godt nyt på vej.

En stor undersøgelse fra Island viser nemlig, at hvis man først bliver smittet, så er der overordentligt stor sandsynlighed for, at man ikke bliver smittet igen.

Læs også

2 meter lang kvælerslange undsluppet i Danmark

Ifølge Finans der har skrevet om den islandske undersøgelse, så viste resultaterne, at 90 % af de tidligere coronasmittede havde dannet antistoffer mod virussen. Derudover så viste det sig også, at de personer der havde fået antistofferne, fortsat havde dem i kroppen hele fire måneder senere.

Vaccine kan have en god effekt

Nyheden er god, da den både fortæller, at folk der bliver smittet med coronavirus, vil have en meget lille sandsynlighed for at blive smittet igen, men dernæst fortæller den også, at en vaccine vil have rigtig stor chance for at lægge et beskyttende forsvar.

“Man kan sige, at der ser ud til, at immunforsvaret hos langt de fleste er effektivt beskyttende også over en længere periode. Det, synes jeg, er et godt tegn for at undgå infektion igen, men også lovende for at en vaccine faktisk vil give et beskyttende forsvar,” lyder det fra Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Skejby Hospital og professor på Aarhus Universitet til Finans.

En mindre dansk undersøgelse viste tilbage i juni, at 95 procent ud af 203 testpersoner, som alle var smittet med coronavirus, havde udviklet mange og gode antistoffer.

Konklusionen er dermed, at hvis først man har været smittet en gang med coronavirus, så er der meget lille sandsynlighed for, at man vil blive smittet igen. Hvert fald inden for de første fire måneder.

Undersøgelsen har ikke vist, hvor længe antistofferne er i kroppen.

Læs også

Populært fradrag ændres: Tjek din årsopgørelse

 

 

Dagens Gossip