Nu er retningslinjerne ændret: Så lidt afstand skal vi holde til hinanden

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

I går aftes sendte Sundhedsstyrelsen en pressemeddelelse ud, hvor de kunne fortælle om ændrede retningslinjer.

Allerede i sidste uge var der snak om, at Sundhedsstyrelsen ville lempe på det afstandskrav, som de fastsatte i begyndelse af coronakrisen.

Her blev man opfordret til at skulle holde afstand til andre, og mindst med to meter.

Læs også

Dagens helt: 15-årig hopper i kanalen for at redde barn på 15 måneder

Det krav er dog nu lavet om, så man ikke længere behøver at holde to meters afstand, men i stedet kan nøjes med at holde en enkelt meters afstand. Det fortæller Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

“Her præciserer vi nu, at det i langt de fleste tilfælde er tilstrækkeligt med minimum 1 meter,” lyder det i mailen.

I særlige tilfælde opfordrer myndighederne fortsat til, at man holde to meters afstand til hinanden. I folkeskolen vil det blandt andet være ved fællessang eller foredrag, hvor der kan være risiko for dråbesmitte.

Flere nye retningslinjer

De to meters afstand der blev til en, er ikke de eneste retningslinjer som Sundhedsstyrelsen kommer med i pressemeddelelsen.

De fortæller blandt andet også, at buffeter gerne må åbne igen. Både på arbejdspladser og på restauranter, så længe der fortsat holdes en høj hygiejne,

Derudover så fortæller Søren Brostrøm i pressemeddelelsen, at der ikke er ændret på nogle retningslinjer, hvis man oplever symptomer på coronasmitte.

“Det allervigtigste i forhold til at forebygge smittespredning med COVID-19 er, at personer med symptomer selvisolerer sig i eget hjem eller isoleres på sygehus;” fortæller han også fortsætter:

“Derefter følger i prioriteret rækkefølge hygiejne, altså host i ærmet, vask eller sprit hænder, undgå at berøre kontaktpunkter, og at gøre rent. På tredjepladsen kommer at holde fysisk afstand i det offentlige rum, at undgå mylder og at bruge fysiske barrierer, når den tætte kontakt er uundgåelig,” lyder det fra direktøren.

I dag begynder fase to af Danmarks genåbning, hvilket blandt andet betyder, at storcentre kan åbne op igen.

Læs også

Så store er de: Asiatiske dræberhvepse kommer snart til Danmark

 

 

Dagens Gossip