Ny forskning: Babyer med store hoveder klarer sig bedre i livet

Dit barns hovedstørrelse kan forudsige, om han/han har chance for at komme på universitetet.

De fleste mødre vil formentlig ønske, at deres børns hoveder er så små som muligt, mens fødslen står på. Men der er faktisk god grund til at være glad for at have fået et barn med et stort hoved.

Ny forskning viser nemlig, at der er en sammenhæng mellem hovedstørrelse og intelligens, skriver den britiske avis The Daily Mail

Læs også

Ny forskning: Børn får deres intelligens fra moren

Babyer med store hoveder og hjernevolumen har større sandsynlighed for at blive kloge og få en succesfuld fremtid ifølge forskningen, som er foretaget af velgørenhedsorganisationen UK Biobank.

De opsigtsvækkende resultater er fremkommet ved at overvågen en halv million britere for at finde sammenhængen mellem gener, fysisk og mental sundhed og deres vej gennem livet.

Forskerne har fundet frem til, at der er flere ting udover hovedstørrelsen og hjernevolumen, der spiller ind på babyers intelligens. Især gener påpeger professor Ian Deary fra Edinburgh University, som står bag forskningen. 

Denne nye viden er så præcis, at flere forskere mener, at babyers hovedstørrelse kan forudsige, om barnet kommer på universitet baseret på deres DNA.

 

Dagens Gossip