Ny forskning: Du bliver lykkeligere af at bo alene

Foto: Shutterstock

Er man single eller bor alene, er man også ensom, tror nogen. Men det passer på ingen måde, mener forsker i singleliv, Bella Depaulo.

Mennesker er flokdyr. Derfor skal vi leve sammen med andre. Alt andet er da ensomt.

Eller er det nu også det?: Måske er det dejligt at kunne trække sig tilbage fra en hektisk hverdag med job, fritidsinteresser, måske endda en partner, som bor et andet sted, og så lukke døren bag sig. I sin egen bolig. Med sig selv. Og ingen andre.

Ofte møder enlige dog den fordom, at de må være ensomme.

Læs også

13 billeder, der gør dig glad for at være single

Lykkelig af at bo alene

Men der er ikke lighedstegn mellem at være enlig og at være ensom, slår forfatter, Ph.d. og forsker i blandt andet singleliv, Bella DePaulo fast.

Tværtimod er mennesker, som bor alene, mindre ensomme, end mennesker, der bor sammen i eksempelvis et ægteskab.

Det viser et studie af ensomhed blandt 16.000 tyske voksne over 18 år. Studiets formål var at undersøge sammenhængen mellem ensomhed, at bo alene og at være single.

Resultaterne viste blandt andet, at de, der boede alene, var mindre ensomme, end de mennesker, der boede sammen med andre. Det forudsætter dog, at den ”enlige” har en nogenlunde økonomi på niveau med de, der bor sammen.

Læs også

50 grunde til, at vi stadigvæk er singler

Er pengepungen i orden, er der til gengæld tilmed en del fordele ved at bo alene (udover selvfølgelig eneretten over fjernbetjeningen eller vetoretten over aftenens menu):

- Det kan være direkte sundt at bo alene, fordi det kan have positiv indflydelse på kvaliteten af ens sociale relationer”, skriver forskeren. 

Hun taler for, at mange mennesker i dag vælger aktivt at bo og leve alene og dermed tilvælger de de mennesker, de ser i deres hverdag, aktivt.

Dermed er relationen til deres venner, bekendte og måske endda kæreste/partner og familie et valg, de træffer, hver gang de ser de andre mennesker, i stedet for noget, som "bare sker", fordi man bor sammen. 

Læs også

8 ting kun folk, som elsker at være alene, forstår

 

 

 

Dagens Gossip