Ny forskning: To øl virker bedre end hovepinepiller

Foto: Shutterstock

Drop panodilerne, hvis hovedet værker dagen efter. Det er nemlig meget bedre at drikke to øl, viser ny forskning.

Et gammelt spøgefyldt husmandskneb lyder: Lad være med at få tømmermænd - forbliv fuld. 

Selvom det nok mest har været en dårlig undskyldning for at pådrage sig en ordentlig syvhestesbrandert, så kan der alligevel noget om snakken, viser ny forskning. 

For forskere på University of Greenwich har fundet ud af, at to øl er en mere effektiv mod tømmermænd end to hovedpinepiller, som mange ellers tyer til, når kroppen og hovedet strejker dagen derpå, skriver Independent

Læs også

Forslag: Forbyd al rygning nær sygehuse og hospitaler

Det skyldes, at man ved at drikke to øl hæver mængden af alkohol i blodet til 0,08 procent, og derved øger din krops smertetærskel og faktisk bedre kan stå imod de smerter i kroppen, som alkoholen skabte aftenen forinden. 

Foto: Polfoto

- Undersøgelsen viser, at alkohol kan virke klinisk relevant smertelindring, hvilket kan forklare, hvorfor at nogen med store smerter misbruger alkohol på trods af de skadelige langtidseffekter, skriver forskerne i undersøgelsen. 

Forskerne bag undersøgelsen mener derfor, at yderligere forskning kan skabe bedre smertestillende medicin end det der findes i dag. 

- Hvis vi kan lave medicin uden den skadelige sideeffekt, så har vi noget, der potentielt er bedre end det, der er på markedet i dag, siger en af forskerne bag undersøgelsen Dr. Trevor Thompson fra Greenwich University. 

Læs også

Har du svage negle eller hyppige kramper i benene? Så bør du læse med her

Det betyder dog ikke, at man bare skal drikke løs. 

Langtidseffekten ved at drikke for meget er stadigvæk alt for stor, så det er stadigvæk vigtigt at drikke med måde, og måske ligefrem følge Sundhedsstyrelsens anbefaling. 

Ifølge anbefalingen må en voksen kvinde maksimalt drikke syv genstande om ugen, imens mænd maksimalt må drikke 14 genstande på en uge. 

Læger advarer: Dette ene tegn på en hjerneblødning må du aldrig ignorere 

 

Dagens Gossip