Ny forskning: Tequila gør dig tyndere

Nils Würtzenfeld

373 uger siden

|

30/05/2017
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ny forsking viser, at tequila er godt for kroppen, hvis du har planer om at smide et par kilo.

Dagens topnyheder

Det er aldrig sjovt at være på slankekur.

For det første må man ikke spise det, man har lyst til, og for det andet bør man heller ikke drikke sig fuld, da alkohol som regel indeholder mange kalorier, der er med til at fede.

Nu er der imidlertid gode nyheder til dem, der er midt i en slankekur, men som stadig holder af at få en kæp i øret.

Et studie har nemlig fundet en sammenhæng mellem tequila og vægttab. Det skriver Independent.co.uk.

Ja, du læste rigtigt!

Den mexicanske specialitet, som de fleste formentlig foretrækker at indtage med salt og lime, er nemlig langt fra ligeså stor en synder som andre typer alkohol. Tværtimod.

På en konference for American Chemical Society, har forskere forklaret, hvordan den overraskende afsløring har at gøre med agaveplanten, som tequila traditionelt er lavet på.

Mange benytter i forvejen agavesirup, i for eksempel madlavning, da dette er et naturligt sødemiddel, som ikke påvirker vores blodsukker nær så meget som kunstige sødemidler.

I agaveplanten findes dog også et naturligt sukker – der ikke er det samme som agavesirup – og som faktisk er endnu sundere.

Dette sukker optræder i tequila og fungerer ligesom kostfiber. Dermed øger det – i modsætning til kunstige sødemidler - ikke vores blodsukker.

- Agavesukker er ikke dyrt, og der er ingen kendte bivirkninger ved det, bortset fra de personer, der har vist sig ikke at kunne tåle det, fortæller Mercedes G. López, der er én af forskerne bag studiet.

Hun forklarer, at agave, og dermed også tequila, ikke blot skåner dit blodsukker – faktisk så kan det også hjæpe dig med at tabe dig.

Det skyldes, at agavesukker - ligesom andre fruktaner - er de bedste sukkerarter, da de hjælper til med at skabe sunde mikrober (en mikroorganisme, red.) i vores mund og tarmsystem.

Samtidig skulle agavesukker medvirke til, at man føler sig mere mæt – og derfor ikke spiser nær så meget.

Eneste ulempe er, at agavesukker – som bekendt – ikke smager nær så sødt og lækkert, som andre naturlige sødestoffer.

Derfor må du altså finde dig i at rynke på næsen og hive efter vejret i en sammenkrøllet grimasse, hvis du for fremtiden har tænkt dig, at drikke du fuld (og slank) i tequila.

Skål!

Læs også: 6 forskellige sovestillinger: Det siger de om jeres parforhold