Ny metode til at fjerne hudorme er ulækker - men ganske effektiv

En ny metode til at fjerne genstridigt skidt i huden er blevet populær på nettet. Selvom tricket ikke ligefrem er lækkert, så er det angiveligt særdeles effektivt.

Kigger man sig i spejlet inden sengetid, altså sådan rigtigt kigger, så kan man godt blive overrasket over, hvilken stand ens egen hud egentlig befinder sig i. 

I løbet af en lang dag, hvor man sveder, fryser, kløer sig i ansigtet med beskidte fingre og kører på cykel gennem den beskidte trafik, så tærer det hårdt på huden, og visse mennesker oplever, at skidt og snavs samler sig i hudens porer i ansigtet, der giver de såkaldte ‘hudorme’. Små mørke poser af skidt.

Men der er råd at hente, hvis man gerne vil af med det genstridige snavs, der samler sig i ens porer i huden. Brugere på Reddit har delt en yderst effektiv metode, som er gået hen og blevet ganske populær.

Ifølge brugere på Reddit skal man starte med at påføre en oliebaseret rensningscreme i ansigtet. 

Masser af hudorme. Foto: Reddit

Dernæst skal man smøre en lermaske i ansigtet og derefter endnu omgang med oliebaseret rensecreme, som denne gang skal påføres dybt ned i hudens porer med fingrene. 

Læs også

Går til lægen med 'babyansigt' under huden - da lægen lægger det første snit, gisper hun overrasket

Her gælder det om at være grundig, så cremen kommer godt ned i huden, for det er her, magien ved metoden kommer til syne. 

Det er nemlig her, de virkelig dybt siddende hudorme bliver løsnet fra huden og ‘glider ud’, da den rensende oliebaserede creme går i forbindelse og nærmest ‘oxiderer’ på huden, ifølge de dermatolog-entusiastiske brugere på Reddit.  

Foto: Reddit

Foto: Reddit

Metoden har dog allerede fået flere brugere op i det røde felt, da andre amatør-hudspecialister påstår, at de mørke ‘hudorme’ på fingrene, som folk har taget billeder af efter at have benyttet sig af tricket, i virkeligheden er gamle hudceller. 

Læs også

Jacob presser snesevis af hudorme på en gang med denne effektive metode

Men ifølge den amerikanske hudlæge Elizabeth Tanzi, så kan metoden faktisk godt have sin rigtighed:

- Ler er kendt for at have den egenskab at kunne fjerne skidt og snavs og løfte det ud af porerne. Men folk med sensitiv hud bør ikke give sig i kast med metoden, da blandingen af ler og den kraftige skrub af huden kan tørre huden ud og give irriteret hud, siger dermatologen til refinery29.com. 

LÆS OGSÅ: Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

LÆS OGSÅ: Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

LÆS OGSÅ: Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

LÆS OGSÅ: Bliv klar til stranden: Ny teknologi skal gøre det nemt og sikkert at fjerne håret permanent

LÆS OGSÅ: Forskere afslører: Sådan fjerner du poser under øjnene