Ny undersøgelse: Den yngste i en søskendeflok er den sjoveste

De yngste har nok altid vidst det, men nu har de det sort på hvidt: De er de sjoveste.

Det er en ny undersøgelse fra Yougov, der har undersøgt personlighedsforskellene mellem søskende, og resultatet er ganske klart.

I korte træk har den ældste i en søskendeflok en større ansvarsfølelse end den yngste, mens den yngste til gengæld er sjovere.

Hele 56 % af de ældste har nemlig svaret, at de føler større ansvar end deres søskende, mens det kun er 31 % af de yngste, som har det på samme måde.

LÆS OGSÅ: 16 grunde til, at det er bedst at være den yngste i en søskendeflok

Hvad de yngste ikke har i ansvarsfølelse, har de til gengæld i humor, hvor de tværer de førstefødte ud. Hele 46 % af de yngste ser nemlig sig selv som den sjoveste i søskendeflokken, mens kun 36 % af de ældste har det på samme måde.

I undersøgelsen er de adspurgte søskende blevet bedt om at forholde sig til ti udsagn, hvor de skal vurdere, om de i større eller mindre grad end deres søskende besidder disse egenskaber.

Resultatet viste, at de yngste følte sig sjovere, var mere afslappede og nede på jorden, og at de var mere forkælede af deres forældre.

De ældste derimod følte sig mere ansvarsfulde og succesfulde, de var bedre til at organisere og prioritere deres eget liv, de var mere familieorienterede, og de følte sig langt mere selvsikre end deres yngre søskende.

LÆS OGSÅ: Dit nummer i søskenderækken afslører: Sådan er du

Undersøgelsen konkluderer til sidst, at egenskaberne i nogen udstrækning er aldersbestemte, men fastslår samtidig at der er tydelige familiemønstre på spil, da den ældste i en tidlig alder er blevet tvunget til at være mere selvstændig, da forældrenes opmærksomhed er drejet mod den nyankomne lillebror eller lillesøster.

Er du enig med undersøgelsens resultat? Er den yngste virkelig den sjoveste?

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip