Ny undersøgelse afslører dårligt nyt: Corona er blevet mere aggressiv

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Forskere har umiddelbart fundet frem til, at coronavirussen har muteret sig til en mere aggressiv sygdom.

Coronavirussen har indtil videre været et forfærdeligt bekendtskab, og selvom vi har døjet med virussen i mere end to måneder, så kan vi alligevel først lige være ‘begyndt’

Grundet en ny undersøgelse frygtere forskere nemlig, at virussen vil mutere yderligere, og dermed minimere den effekt, som en kommende vaccine måtte have.

Læs også

Derfor hyler alarmen over hele Danmark i dag

Det er det amerikanske medie CNBC, der har talt med forskere ved det amerikanske forskningscenter i Los Alamos i New Mexico, og de har ikke godt nyt.

De fortæller nemlig, at virussen i løbet af de seneste fire måneder har muteret til en mere aggressiv sygdom.

“Det er dårligt nyt. Men prøv ikke at blive modløs af den grund. Vores hold på forskningscenteret var i stand til at dokumentere denne mutation og dens indflydelse på grund af en massiv global indsats fra forskere og forsøgsgrupper, der foretager nye undersøgelser i deres små samfund så hurtigt, de kan,” fortæller Bette Korber, der er forsker ved forskningscenteret.

Frygter vaccine vil være mindre effektiv

Ifølge forskernes undersøgelse er coronavirussen nu mere smitsom end den var for fire måneder siden, hvor den begyndte at sprede sig i hele verden. 

Forskerne frygter, at hvis coronavirussen fortsætter med at mutere sig, så vil en fremtidig vaccine måske ikke være nær så effektiv som håbet, og det kan få den såkaldte anden bølge til at eksplodere.

Læs også

Disse danskere kan se frem til 10.000 skattefrie kroner fra regeringen

 

 

Dagens Gossip