​Nyt studie varsler dårlige tider for kødelskere: ‘Spis kun kød tre dage om måneden’

Et nyt studie understeger, at vi vores kødforbrug er blandt hovedårsagerne til den globale opvarmning. Derfor bør vi fremover skrue ned for kød- og mejeriprodukter.

Det skabte overskrifter, da statsminister Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med Folketingets åbning 2. oktober varslede, at det for fremtiden skal være helt slut med salget af nye diesel- og benzinbiler i Danmark.

Generelt snakkes der i disse år meget om måder, hvorpå vi sammen kan nedbringe mængden af CO2-udledning, men faktisk kan de fleste danskere selv tage et stort skridt i den rigtige retning ved at ændre på vanerne hjemme på middagsbordet.

For selvom det ikke er nogen nyhed, at vi som samfund spiser alt for meget kød, så varsler et nyt studie nu, at vi bør skrue drastisk ned for vores kød- og mejeriforbrug, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at rette op på den globale opvarmning. Det skriver Berlingske.

Læs også

Uhyggelig video: Her forsøge ukendt gerningsmand at likvidere 28-årig

Det nye studie er blevet publiceret i den anderkendte, videnskabeligt tidsskrift Nature og konkluderer i forlængelse af tidligere undersøgelser, at vores omfattende kødforbrug er blandt hovedårsagerne til den globale opvarmning.

Derfor mener forskerne bag studiet, at vi bliver nødt til at spise 90 procent mindre kød for at give kloden og kommende generationer en chance.

- Vi bruger halvdelen af den isfrie jord til landbrug, og hovedparten, et areal, der svarer til Nord- og Sydamerika tilsammen, bruger vi til græssende dyr eller foder til kreaturer. Det er logik for burhøns, at vi ikke kan fælde den skov, som skal optage CO2. Det kan ikke lade sig gøre at brødføde tre milliarder flere ved bare at opskalere fødevaresystemet og fortsætte som hidtil. Det nye studie viser, hvor katastrofalt det vil være,« siger professor Katherine Richardson ved Københavns Universitet, der er blandt 15 internationale forskere, der er udpeget af FN til at skrive den næste ‘Global Sustainable Development Report’.

Læs også

Nu advarer din tandlæge: Sluk for e-cigaretten med det samme

Selvom mange danskere måske helst vil vende blikket den anden vej og fortsætte med at spise røde bøffer og flæskesteg, så bliver vi, ifølge forskerne bag det nye studie, nødt til at indse situationens alvor.

Vi har fået adskillige varsler på de alvorlige klimaforandringer alene i år med et råkoldt forår, en rekordvarm sommer, 20 grader i oktober krydret med en netop udgivet og ildevarslende FN klimarapport, der understeger, at vi som klode er nødt til at bruge enorme skovarealer til at opsuge CO2 fra atmosfæren. Arealer som blandt andet skal tages fra landbruget.

Ifølge det nye studie er det dog ikke kun vores kødvaner, vi bør lægge drastisk om. Også mejeriprodukter som æg og mælk skal der skæres ned på.

Herunder kan du se et udvalg af de fødevarer, som vi bør indtage mindre af i Danmark for fremtiden.

  • Oksekød (93 procent mindre)
  • Lam (93 procent mindre)
  • Svin (93 procent mindre)
  • Æg (71 procent mindre)
  • Mælk (60 procent mindre)
  • Sukker (68 procent mindre)
  • Kylling (45 procent mindre)

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip