Populært tandpasta giver IKKE hvide tænder - Til gengæld kan du få huller i tænderne

Hvis du bruger det sorte charcoal-tandpasta i håb om at få hvidere tænder, så bør du stoppe omgående. Tandlæger og professorer fortæller nemlig, at produktet kan give huller i tænderne, og at dine tænder ikke bliver hvidere.

De sociale medier vælter  i reklamer med det populære sorte tandpasta, der indeholder trækul. Du vil formentlig kende det som ‘Charcoal-toothpaste’ og ifølge reklamerne skulle man kunne få helt hvide tænder, hvis man børste sine tænder regelmæssigt i det.

Mange mennesker har derfor købt tandpastaen i god tro, hvor den kan købes i forskellige mærker til priser mellem alt fra 10 til 400 kroner. Problemet er bare, at tænderne ikke bliver mere hvide, og der er faktisk en risiko for, at du får huller i tænderne af det.

Læs også

Muslimsk mor kræver Aldi-sovs testet: Det smager af bacon

Det fortæller flere eksperter i tænder, blandt andet Dr. Joseph Greenwall-Cohen fra University of Manchester Dental School and British Dental Bleaching Society, der også mener, at det er et stort problem, at kendisser reklamerer for produktet.

“Det er et problem, at der er så mange kendisser og opslag på sociale medier, der kommer med påstande om produktet, selvom det slet ikke er bakket op af beviser,” fortæller han ifølge Daily Mail og fortsætter med at fortælle om, hvorfor produktet kan være dårligt for tænderne.

“Det høje indhold af trækul begrænser mængden af aktivt fluor i tandpastaen, som der kræves for at forebygge huller i tænderne,” fortæller han.

Tænderne bliver ikke mere hvide

Med udtalelserne fra Dr. Joseph Greenwall-Cohen peger det altså på, at det sorte tandpasta faktisk kan give huller i tænderne. Det vil måske være en risiko, der er værd at tage med, hvis man virkelig gerne vil have hvide tænder.

Problemet er bare, at tænderne ikke bliver mere hvide end hvis man benytter sig af en ganske almindelig tandpasta.

“Desuden er tandpastaens ‘blegningseffekt’ begrænset til fjernelse af pletter, og vil derfor ikke give en bedre blegningseffekt end enhver anden tandpasta,” fortæller han til mediet.

En stor britisk tandklink ‘Baker Street Dental’ skriver på deres hjemmeside, at mange af de kendisser der reklamerer for det såkaldte ‘Charcoal-tandpasta’ på sociale medier og i reklamer, har fået lavet kosmetiske behandlinger for at få hvide tænder. Der reklamer er derfor falsk markedsføring og det giver forbrugeren et falsk håb.

Ydermere fortæller de, at tandpastaen højst vil gå ind og fjerne pletter eller farvninger på overfladen af tænderne, men det vil aldrig gå hen og give dig hvide tænder.

Læs også

Ung mor drak seks dåser energidrik om dagen: Nu har hun pacemaker

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip