Ung mor drak seks dåser energidrik om dagen: Nu har hun pacemaker

Foto: Shutterstock.com

En ung mor drak op mod seks energidrikke på daglig basis, for at komme gennem dagen. Nu har hun pacemaker, og hun var meget tæt på at få diabetes.

Der har været masser af undersøgelser omkring de koffeinfyldte energidrikke, som rigtig mange unge mennesker indtager på daglig basis. De fleste undersøgelser peger på, at der intet skadeligt er i dem, hvis man indtager dem i moderate mængder, men hvis man fylder sin krop med flere liter om dagen, så kan det gå galt.

Det har man set mange eksempler på før, hvor folk er døde efter indtag af energidrikke, ligesom andre har fået ødelagt både tænder og tunge. For en 33-årig mor til tre var det heldigvis ikke livet, det kostede hende, men det gik rigtig galt.

Læs også

Lærer drak flere energidrikke om dagen – Tungen blev ”spist”

Samantha Sharpe indtog nemlig seks dåser af de sukkerfyldte energidrikke om dagen, og pludselig begyndte hun at få blackouts. Det resulterede i, at hun i en alder af 32 år fik en pacemaker, og selvom lægerne ikke er 100 % sikre på, at energidrikken var årsagen til, at hun skulle have en pacemaker, så var de sikre på, at det store indtag ikke hjalp på problemet.

Energidrikke fik mig gennem dagen

Den nu 33-årige mor drak de mange energidrikke i en periode på fire år, og det var først derfra, at hun begyndte at få problemer. Hun fortalte til det britiske lokalmedie, Leicester Mercury, at det var nødvendigt for hende med det store indtag, hvis hun skulle komme gennem dagen.

“Jeg har tre børn og et arbejde, så det var dagligdagen der fik mig til at drikke energidrikke. Jeg arbejder om aftenen, så det fik mig gennem dagen. Det vækkede mig, og gjorde mig en smule hyper,” fortæller hun til mediet.

Mens hun peakede sit indtag af energidrikke, kunne hun godt mærke, at kroppen ikke havde det alt for godt. Hendes hjerte slog hurtigere, det begyndte at springe slag over, og når effekten fra koffeinen pludselig forsvandt, så crashede hun fuldstændig, og endte med en puls på 20 slag i minuttet.

Pludselig begyndte hun at få blackout, og det var her, at hun valgte at søge lægehjælp. Her viste det sig først, at hun havde en førstegrads-hjerteblokade, der sidenhen udviklede sig til en anden grads. Derfor fik hun i februar sidste år opereret en pacemaker ind.

Det gør ondt i hjertet, når jeg ser børn drikke det

Hjerteproblemerne var dog ikke det eneste, som moren skulle have styr på. Lægerne fortalte hende nemlig, at det massive indtag af energidrikkene betød, at hun var ved at udvikle type 2-diabetes, og at hun samtidig begyndte at få nyresten.

Samantha Sharpe valgte derfor at stoppe med at drikke energidrikke, og i dag har hun det langt bedre. Det har også fået hende til at advare andre mod indtaget af de koffeinfylde drikke,

“Jeg har henvendt mig til folk, der ville købe energidrikke, og fortalt dem, hvad der skete med mig. Det gør ondt i hjertet, når jeg ser børn, der drikker det,” fortæller hun til mediet.

Den 33-årige mor mener i øvrigt også, at der bør advares mere om bivirkningerne ved energidrikke. Mere end der allerede gøres nu

Læs også

21-årigs tænder var rådnede - Se hvilken skade energidrik har på dine tænder

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip