Så mange armbøjninger skal du kunne tage, hvis du vil undgå hjertesygdomme

Doktorer på Harvard har undersøgt mere end tusinde mænd i en periode i over ti år, og de er kommet frem til, hvor mange armbøjninger en mand skal kunne lave, hvis han skal have de bedst mulige forudsætninger for at undgå hjerte-kar-sygdomme.

Nogle folk elsker dem, mens andre hader dem. Det er naturligvis armbøjninger, vi taler om her, og faktisk viser det sig, at lige præcis armbøjninger kan gå ind og vise, hvor stærkt et hjerte du har. Desto flere armbøjninger du kan tage, desto mindre sandsynlighed er der for, at du bliver ramt af hjerte-kar-sygdomme.

En undersøgelse foretaget af doktorer på selveste Harvard viser nemlig, at der er en klar kobling mellem antallet af armbøjninger mænd kan tage, og deres sundheden i deres hjerte-kar. Faktisk har undersøgelsen også vist, hvilket antal man som mand gerne skulle kunne tage, for at have den bedste chance for ikke at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme.

Det magiske tal er….. 40.

96 % reduceret risiko for hjerte-kar-sygdomme

I undersøgelsen fra Havard havde man kig på 1104 aktive mænd i en 10-årig periode. Alle deltagerne var brandmænd, så det krævede, at de var i forholdsvis god form, og de havde en gennemsnitsalder på 40 år.

I starten af undersøgelsen gennemgik de en fysisk test, hvor de blandt andet skulle lave armbøjninger. De der kunne lave 11 eller flere armbøjninger, havde mindre sandsynlighed for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme end dem, der kun kunne tage 10 eller færre. Undersøgelsen viste også, at desto flere armbøjninger deltagerne kunne tage, desto større sandsynlighed havde de for ikke at blive ramt.

 I løbet af det efterfølgende årti, var der 37 af deltagerne, der oplevede hjerte-kar-sygdomme, hjertefejl og andre sygdomme forbundet med hjertet. Hovedparten af disse deltagere var alle blandt dem, der kunne tage færrest armbøjninger.

Undersøgelsen viste, at de mænd der kunne tage 40 armbøjninger eller mere, de ville få reduceret sandsynligheden for hjerte-kar-sygdomme med hele 96 % i forhold til den gruppe, der kun kunne tage 10 armbøjninger eller færre.

Armbøjninger er en rigtig god træningsøvelse, der foruden at forebygge hjerte-kar-sygdomme, også kan styrke din overkrop, din core og ikke mindst hjælpe dig med at forbrænde kalorier.

Undersøgelsen blev i første omgang testet på mænd, så det vides ikke, om kvinder vil få samme reducering, desto flere armbøjninger de kan tage.

Læs også

Derfor fraråder personlige trænere at man laver mavebøjninger - Se hvad du bør lave i stedet

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip