Så ofte bør du faktisk vaske dit håndklæde

23/03/2023 07:02

Henrik R

Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke altid lige, at man husker at få vasket sit håndeklæde. Pludselig har det hængt der i flere uger og det er måske begyndt at lugte lidt surt. Det store spørgsmål er, hvorfor er det egentlig på tide at vaske sit hånklæde? Svaret får du her

Mest læste i dag

Der er ikke noget som et godt bad eller en god bruser. Du sæber ind, skyller af og træder ud for at føle sig ren, frisk og fyldt med energi. Så tager du et håndklæde - og al den sunde hygiejne kan du smide direkte i skraldespanden. For hvornår vaskede du sidst dit håndklæde?

Ja, dine håndklæder har også brug for forkælelse. Når du tænker over det, har de faktisk et hårdt liv.

"Jo længere håndklæder er fugtige, jo længere lever gær, bakterier, skimmelsvampe og vira og forbliver aktive", forklarer hudlæge Alok Vij til ClevelandClenic.

"De kan forårsage udbrud af neglesvamp, fodsvamp, kløe og vorter eller få disse hudsygdomme til at sprede sig", siger han. "Og beskidte håndklæder kan bestemt forårsage en opblussen af ​​eksem eller atopisk dermatitis."

Nå! Læg det bakteriefyldte håndklæde fra dig. Her tilbyder Dr. Vij nogle nyttige tips til at vedtage sundere håndklæde-taktikker:

  • Som en generel regel skal du vaske dit badehåndklæde (eller skifte til et rent) mindst en gang om ugen og din vaskeklud et par gange om ugen.
  • Vask håndklæder hyppigere, hvis du er syg, for at undgå reinfektion. Vask også mere end ugentligt, hvis luftfugtigheden i dit hus er høj - især om sommeren, og hvis du ikke har aircondition.
  • Du må gerne dele håndklæder med en ægtefælle eller partner (du deler trods alt sengetøj), så længe ingen af ​​jer har en hudtilstand som vorter eller eksem, eller er syge. Børn har imidlertid typisk dårlig håndhygiejne og er mere tilbøjelige til at have eksem. Så det er bedst at give dem deres egne håndklæder. Hvis du deler håndklæde, bør det dog vaskes endnu oftere.
  • Hvad angår vaskeklude, er det hver mand, kvinde og barn for sig selv - dvs. del ikke.

Hvis du er typen, der går i fitnesscenter og efterlader dit våde håndklæde i træningstasken, så bør du ikke genbruge det, før det er blevet vasket. Det vil nemlig være fyldt med bakterier.

Sidst men ikke mindst, så opfordrer hudlægen også til, at man hænger sit håndklæde på en håndklædestang i stedet for en krog. På denne måde vil det tørre hurtigere.