Sådan kommer du af med din tykke mave

Skrevet af Kristine Bugbee

26/02/2017
Mavefedtet er genstridigt, men der findes en løsning.
Mavefedtet er genstridigt, men der findes en løsning.
Deller på maven kan være genstridige og barske at slippe af med, men med nogle små justeringer i hverdagen, kan du nemt minimerer det løsthængende fedt, så dine jeans igen bliver behagelige at have på.

Mest læste i dag

Hvis du er typen, som døjer med, at fedtet sætter sig på maven, så kender du scenariet: Dine nyvaskede jeans er stramme at trække op over lårbasserne, men det bliver en endnu større kamp, når de skal knappes på maven.

Du er nødt til at presse den bløde hud til side og strække dig i alle mulige retninger, før det endelig lykkes at lukke bukserne. 

Hvis rullerne på maven er blevet lidt for dominerende på sidste, så er det måske på tide at tænke over, hvordan kommer mavefedtet til livs. Der er god grund til at gøre noget ved problemet, for fedtet på maven er farligt for dit helbred. Det sætter sig rundt om organerne og kan lede til ubehagelige livsstilssygdomme.

Den gode nyhed er, at det ikke er synderligt besværligt at slippe af med de bløde kærlighedshåndtag. Med lidt viljestyrke kan du snildt få bugt med fedtet. Det skriver Søndagsavisen. 

Med tre enkle trin vil du hurtigt mærke og se forskellen:

1) Spis ofte
Ved at spise hver tredje time holder du dit blodsukker stabilt. Hvis du sulter dig selv, gemmer din krop på fedtet ved at sætte din forbrænding ned, og samtidig producerer du stresshormoner, som gør, at fedtet bliver lagret på maven. Ved at spise hver tredje time, kan du reducere mængden af stresshormonet kortisol markant på få uger. Spis godt med protein og grove kulhydrater frem for de hurtige hvide kulhydrater.

2) Slap af og sov godt
Daglig meditation, afslappende hobbyer, godt med hygge i hverdagen og en god nats søvn er med til at sænke stresshormonerne i din krop, så fedtet på maven bliver reduceret. Dårlig søvn er lig med flere stresshormoner og hurtigere ældning. 

3) Dyrk konditionstræning
Konditionstræning er ligesom hyppig spisning og god søvn med til at sænke niveauet af kortisol i kroppen. 30 minutters pulstræning tre-fire gange om ugen vil gøre en markent forskel for dig. Det kan for eksempel være svømning, cykling, løb, dans eller hurtig gang. 

Mere skal der ikke til. Rigtig god fornøjelse.