Skal man dyrke motion, når man er forkølet?

Hvis du i øjeblikket motionerer regelmæssigt for at nå dine fitnessmål, så kan enhver forekomst, der slår dig af hesten, være særdeles generende.

En forkølelse eller en influenza kan være sådan et tilfælde, da symptomer kan omfatte træthed og muskelsvaghed, hvilket forringer din evne til at dyrke motion. Det kan også være, at du kun oplever milde symptomer og stadig føler dig i stand til fysisk udfoldelse. Så du er muligvis usikker på, om du skal tage en pause eller blive ved med at motionere. Læs videre for at finde svaret.

Skal man motionere, når man er forkølet? 

Sværhedsgraden og symptomerne på din forkølelse bestemmer, om du skal motionere eller ej. Hvis symptomerne alle befinder sig fra halsen og op, såsom en stoppet eller løbende næse, en smule ondt i halsen eller nysen, så vil træning normalt være okay. Du skal bare reducere intensiteten af motion.

Hvis symptomerne forekommer fra halsen og ned, såsom åndenød, smerter i brystet, en alvorlig hoste eller problemer med maven, så er det en god ide at sætte motionen på pause, indtil symptomerne er forsvundet. Du bør også undgå motion, hvis du har feber, er træt eller har muskelsmerter.

Det rigtige svar på spørgsmålet; "skal man motionere, når man er forkølet" er, at lytte til din krop. Hvis du generelt føler dig nede og sløv på grund af forkølelse eller influenza, så er det måske ikke en god idé at motionere. Et par dages pause vil ikke have stor indflydelse på de fremskridt, du har gjort. Når du begynder at føle dig bedre tilpas, kan du gradvist genstarte dit fitnessprogram.

Hvor lang tid tager det at komme sig?

Det rigtige svar på spørgsmålet; "skal man motionere, når man er forkølet", er at lytte til din krop. Hvis du generelt føler dig nede og sløv på grund af forkølelse eller influenza, så er det måske ikke en god idé at motionere. Et par dages pause vil ikke have stor indflydelse på de fremskridt, du har gjort. Når du begynder at føle dig bedre tilpas, kan du gradvist genstarte dit fitnessprogram.

Siden du allerede kender svaret på; "skal man motionere, når man er forkølet", så spekulerer du måske på, hvilke øvelser du kan lave, når du blot har en lettere forkølelse. Du kan prøve de følgende fem øvelser for at lindre symptomerne og komme dig hurtigere.

De bedste øvelser når du er forkølet

1. Gåture

Gåture kan være det bedste valg, da det er lavintensivt og passer til dem, der måske føler sig på nedsat kraft. Under en gåtur vil man generelt tage lange dybe vejrtrækninger, som kan medvirke til at rense bihulerne og give lindring fra stoppet næse.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

2. Jogging

Så længe du kun har en mild forkølelse, uden symptomer fra steder under halsen, så er der ingen grund til at undgå jogging. Nogle mener endda at jogging hjælper dem med at føle sig bedre tilpas, når de ikke har det godt. Mens du er forkølet, kan det være klogt at reducere intensiteten af dine løbeture, for ikke at overanstrenge din krop, mens den bekæmper en infektion.

3. Qi Gong

Qi Gong er en gammel kinesisk healingsmetode, der involverer mange forskellige fysiske bevægelser, åndedrætsøvelser og meditation. Qi Gong har været praktiseret i tusindvis af år for at behandle angst, øge ens blodgennemstrømning, forbedre ens energiniveau samt hjælpe med det overordnede helbred i krop og sind.

4. Yoga

Yoga kan hjælpe med at lindre stress, såvel som smerte i forbindelse med forkølelse eller influenza. Da yoga er meget fleksibel, kan du vælge nogle lavintensiv yoga positioner for at lette dine spændinger og give lindring. Se den følgende video for at lære nogle enkle yoga-bevægelser til at afhjælpe forkølelse: 

 

5. Dans

Uanset om du deltager i en Cardio danse session som Zumba fitness, eller bare danser derhjemme i stuen til din yndlingssang, giver disse bevægelser dig energi såvel som stressaflastning. Noget dans kan være fysisk krævende, så vælg de blidere former, når du er forkølet.

 

Dagens Gossip