Smitsom hundesygdom i omløb

Foto: Privat

En meget smitsom hundesygdom florerer lige nu. Den 2-årige hund Cody er blevet smittet med den smitsomme sygdom.

Jannie Svendsen fra Assentoft ved Randers må dagligt give sin 2-årige hund Cody en stor mængde medicin. Cody skal nemlig have tre sprøjter med medicin, fire piller og en sprøjte med vitaminer – hver dag.

Læs også

Efterskoleelev testet positiv på første skoledag

Cody blev nemlig konstateret smittet med den meget smitsomme hundesygdom Giardia torsdag i sidste uge. Det skriver TV2 ØSTJYLLAND

"Det har været voldsomt. Han kastede op seks gange i torsdags," fortæller Jannie Svendensen til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter: 

"Vi har en 2-årig søn, og han elsker at lege med ham. Vi var bange for, at han ville miste sin legekammerat." 

Jannie Svendsen besluttede at kontakte Assentoft Dyreklinik på grund af de voldsomme opkastninger. Allerede i telefonen blev hun informeret om, at de mistænkte, at det kunne være Giardia, som Cody var smittet med. 

Blot få timer efter viste en afføringsprøve, at mistanken var korrekt. For at komme af med parasitten, skal Cody medicineres i 10 dage. 

Desværre er der ingen garanti for, at Cody bliver rask. Det er nemlig ikke alle hunde, der kan komme af med parasitten igen, mens andre hunde må behandles flere gange, før man kommer infektionen til livs. 

Jannie Svendsen har delt et opslag i Facebook-gruppen 'Facebook Assentoft - & Omegn' efter dyrelægebesøget. Hun ønsker nemlig at advare andre hundeejere i området mod sygdommen. 

Til TV2 ØSTJYLLAND fortæller hun, at hun allerede har modtaget flere privatbeskeder, og at hendes opslag er blevet kommenteret mere end 50 gange. 

Edwin Linde, der er dyrlæge hos Assentoft Dyreklinik, hvor Cody blev tilset, bekræfter desuden, at de i øjeblikket oplever, at der er mange hunde i området, der bliver ramt af sygdommen. 

Han appellerer desuden til, at folk samler op efter deres hunde. Parasitten kommer nemlig ind i hundens krop gennem munden, hvilket kan forekomme, hvis hunden spiser afføring fra andre hunde.

Læs også

Søren Brostrøm er bekymret

Som regel er det unge hunde, der bliver ramt af sygdommen, men katte kan også smittes. Ligeledes ses det i få tilfælde, at sygdommen kan overføres til mennesker, hvis de har et dårligt immunforsvar. 

 

Dagens Gossip