Sover du nøgen? Disse fordele giver det dig, når du smider tøjet før sengetid

Selvom man ikke skulle tro det, så har det faktisk betydning, hvad du sover i om natten. Hvis du smider alt tøjet, inden du går i seng, så er der store fordele ved det.

Ligesom der er forskellige præferencer for, hvordan folk ligger når de skal sove, så er der også forskel på, hvad folk er iført, når de går i seng.

En del mennesker foretrækker at sove i deres fødselsdagstøj, nemlig helt nøgne, og det har Fitness-Appen MyFitnessPal i samarbejde med National Sleep Foundation taget et nærmere kig på.

De ville nemlig undersøge, om der er nogle fordele forbundet med, at man smider alle kludene, når man går i seng, i stedet for, at man sover i en pyjamas, t-shirt eller noget helt tredje.

Læs også

Disse 5 ting gør, at du ikke taber dig

Ifølge National Sleep Foundation, så sover 12 % af alle amerikanere uden tøj på om natten, og det er faktisk rigtig godt for dem, og herunder kan du læse hvorfor.

Din søvn bliver forbedret

Ifølge søvnspecialist Dr. Daniel Root, så sover mennesker bedre, hvis de har det køligere. Det bliver kroppen helt automatisk, når man smider tøjet. Ifølge MyFitnessPal har et universitet i Amsterdam fundet ud af, at hvis temperaturen på huden blot stiger med 0.4 grader, så giver større sandsynlighed for søvnløshed og en mere forstyrret søvn.

Dr. Root anbefaler dog, at man altid har et tæppe eller en dyne ved sin side, hvis man vågner op i løbet af natten og fryser.

Læs også

Fejlagtigt: Det kan måske være farligt at sove for længe

Dit forhold bliver bedre

En undersøgelse hos My Daily News blandt mere end 1.000 voksne har vist, at folk der sover nøgne, er gladere i deres parforhold, end de personer der sover i pyjamas.

57 % af de personer der sover nøgne, følte sig glade i deres parforhold, mens tallet kun var 48 % hos de personer, der sov i pyjamas.

Ifølge Frank Walfish der er psykoterapeut med speciale i forhold, så vil hud-til-hud-kontakt frigive stoffet oxytocin, der også kaldes kærlighedshormonet.

Undersøgelser viser, at det ikke kun er ved seksuel hud-til-hud-kontakt, at dette stof frigives, men også ved en hvilken som helst berøring i løbet af natten.

Sædkvaliteten er bedre

I forbindelse med en undersøgelse i 2015 blev 501 par fulgt i en periode på 12 måneder, hvor de skulle undersøge sædkvaliteten kontra deres valg af undertøj.

Resultatet af undersøgelsen viste, at de mænd der sov nøgne, havde en bedre sædkvalitet end de mænd, der lå med tætsiddende underbukser i løbet af natten.

Dr. Root fortæller, at det hænger sammen med temperaturen. Hvis det bliver for varmt hos testiklerne, så er det svære at producere god sæd. Sover man i underbukser, vil testiklerne typisk blive presset op mod kroppen, og dermed absorbere varmen, mens de hænger mere frit, hvis man sover nøgen. 

Ovenstående viser, at der kan være fordele ved at sove nøgen kontra at sove med pyjamas, men da resultaterne ikke er overvældende, og da det ikke er sundhedsmæssigt farligt at sove med tøj på, så kommer det ned til en afgørende ting, fortæller Dr. Roots.

“Det vigtigste er, at man er komfortabel både fysisk og psykisk, når man går i seng. Så sov med eller uden det, der passer dig,” fortæller han ifølge MyFitnessPal.

Hvad plejer du at være iført, når du går i seng?

Læs også

Det sker der med din krop, når du ikke får nok søvn

 

 

Dagens Gossip