Spis dig yngre: Disse 4 madvarer skal du spise for at holde alderen for døren

Med kosten kan man faktisk holde de værste alderstegn for døren. Foto: Shutterstock

Med alderen bliver kroppen hurtigere slidt, men via kosten kan man holde de mest almindelige alderstegn for døren.

Alder er en sjov størrelse.

Nogle har intet problem med at komme op i årerne, og synes blot at de er blevet mere erfarne og klogere af at blive ældre, mens andre tager det noget mere alvorligt. Huden bliver slappere, håret bliver tyndere og poserne under øjnene er næsten blevet ligeså dybe som to propfyldte blå Ikea-poser.

Men faktisk er der råd at hente, hvis man spiser den rette kost, og ifølge Mirror kan man via kosten holde kroppen ung - helt uden brug af Botox eller skønhedsoperationer.

1. For færre rynker: Nødder, fedtfattigt kød og citrusfrugter      
Huden mister med tiden sin spændstighed, særligt hos kvinder. Det skyldes at overgangsalderen medfører et fald i det kvindelige kønshormon østrogen, der hjælper med at producere kollagen, der er nøglen til at holde huden stram.

Alle slags nødder er gode mod kragetæer og smilerynker. Foto: Shutterstock

For at holde kragetæerne og smilerynkerne ned, så er der dog masser af velsmagende madvarer, som man med lethed kan spise.

Læs også

Spiser du 'klogt’ nok? Disse 3 madvarer er de bedste (og de værste) for din hjerne

Alle slags nødder er rige på protein, der sammen med kylling, fed fisk er med til at booste kollagen til huden. Derudover skal man også spise C-vitaminer, der findes i citrusfrugter, granatæbler, mango og bær. Skyl det hele ned med grøn te, og så vil antioxidanterne holde rynkerne i skak.

2. For mere fyldigt hår: Hvidløg, søde kartofler og et velsmagende vitamin
Håret bliver også med alderen slidt og tyndt og allerede fra 25-års alderen oplever mange at håret mister sin fylde. Når man runder de 40 år, så håret synligt blevet tyndere. En mangel på D-vitaminer, jern og zinc er ofte den største synder.

Men det er der også råd for.

De søde kartofler indeholder polyfenoler, der gør håret mere fyldigt, når man kommer op i årerne.  Foto: Shutterstock

Her gælder det om at spise masser af søde kartofler, der indeholder en særlig gruppe af polyfenoler, der er en gruppe enzymer, som hjælper mod at tabe håret. Skal den naturlige paryk have lidt ekstra hjælp, så er den dårlig ånde også et nødvendigt onde. Hvidløg hjælper nemlig også til at øge blodet til hårsækkene. Endelig er B12-vitaminet, der findes i æg, mælk, fisk og kylling uundværligt for hårpragten.

3. For hvide tænder: Spinat, kål og ost
Tænderne bliver også mere bedaget at se på med alderen, og ved at holde tænderne fri for de værste misfarvninger kan man snyde sig til et yngre look. Ved at spise ost efter man har spist frugt, så kan man effektiv forebygge aldringen i munden, da osten neutraliserer frugtsyren og giver ekstra kalk til tænderne.

Spinat er rigtig godt for tænderne og samtid en god kilde til alverdens vitaminer. Foto: Shutterstock

Derudover er spinat og grønkål propfyldt med vitaminer, der sikrer sunde tænder, og husk man at skylle munden jævnligt efter indtag af kaffe og rødvin, så holder man også tænderne mere hvide.

Læs også

Træt hele tiden? 4 alvorlige sygdomme og lidelser kan gøre dig ekstra sløv - uden du er klar over det

4. For poser under øjenene: Skaldyr, tomater og rødder
Poser under øjnene skyldes ofte væskemangel og dårlig nattesøvn, men også her kan kosten gå ind og hjælpe med at tone huden op, så man ikke ligner en hængt kat i ansigtet.

Tomater er rig på kalium, der tager de værste poser under øjnene. Foto: Shutterstock

Her er det det aktive stof kalium, der skal forvandle dine fyldte indkøbsposer til en glat hud under øjnene. Kailum findes i mange madvarer, så her der rig mulighed for at spise så yngre. Men et særligt sundt boost skal findes i skaldyr, tomater, søde kartofler, bananer gulerødder samt en masse vand.  

20-årig kvinde sætter 'lortespand' til salg på nettet: Nu griner alle af hende

 

Dagens Gossip