Stamcellebiolog: Derfor er der større risiko for at mænd dør af coronavirus

Foto: Shutterstock.com

Nye undersøgelser viser en interessant årsag til, hvorfor at mænd oftest er hårdere ramt af coronavirus.

Stamcellebiolog Dr Faranak Fattahi ved University of California San Francisco, mener at der er en helt grundlæggende forskel på mænd og kvinder - og at det ikke mindst er det, som er årsagen til at mænd har større risiko for at dø af coronavirus end kvinder, det skriver Dailystar.com.

Tal har afsløret en bemærkelsesværdig kønsopdeling i coronavirussen, derfor har det fået forskere til at kigge nærmere på hvorfor mænd oftere bliver syge og dør af virussen. 

Undersøgelser har ved flere tilfælde vist, at mænd oftere bliver langt hårdere ramt af virussen end kvinder. Tal har også vist at 82% af corona- patienter på intensiv afdelingen er mænd. 

Læs også

Mor til 4 ville hjælpe ved ulykke - Det endte fatalt

Samtidig viser undersøgelsen også at der er blevet rapporteret om 5% flere dødsfald af mænd end kvinder.

Indlæggelse af et højt antal skaldede mænd vakte mistanke

”Dataene har vist, at mænd har en højere dødelighed end kvinder. Det ser ud til, at mænd ikke håndterer sygdommen så godt som kvinder,” det fortæller Dr. John Swartzberg ved UC Berkeley fortalte til San Francisco Chronicle

Mistanken om dette, blev også vakt, efter et højt antal skaldede mænd blev indlagt med coronavirus i Spanien. “Skaldethed forårsages nemlig af et højt testosteronniveau,” fortæller han.

Dr. Fattahi undersøgte 500 patienter i England og USA, mange med prostatasygdom, hvilket også er knyttet til at have høje testosteronniveau.

Han fortæller at mænd som har højere niveauer af androgen, er mere tilbøjelige til at have behov for intensiv pleje.

Forskeren mener, at virussen på en eller anden måde aktiverer hormoner, der spiller roller i puberteten og mandlig udvikling.

Denne form for testosteron reagerer derefter med enzymet TMPRSS2, der gør huma

Læs også

Sødeste video i år: Baby spiller trommer, misser ikke et eneste beat

ne celler mere modtagelige for coronavirus.

 

 

 

Dagens Gossip