Steen faldt død om i sportshal: Heldigvis var Sarah lige i nærheden

Foto: Shutterstock.

- Det handlede om liv eller død, men jeg forsøgte at lukke mig inde, undgå panik og udføre hjertemassagen. Jeg nåede ikke at tænke så meget for at være helt ærlig, siger 28-årige Sarah, der reddede Steens liv.

En septemberaften udbrød der panik i Ganløse-hallen i Egedal Kommune i  Nordsjælland. Den 60-årige badmintonspiller Steen Andersen faldt pludselig til jorden og var bevidstløs.

I en fart blev håndboldspilleren, 28-årige Sarah Michelsen, der befandt sig i hallen ved siden af, hentet ind i badmintonhallen for at hjælpe, skriver sn.dk.

Læs også

Lastbilchauffør standsede midt på kørebanen og blokerede vejen - nu hyldes han som helt af børnefamilie

- Da jeg blev kaldt ind i badmintonhallen, så havde jeg forventet, at en skulder var gået af led eller noget i den stil, men det stod jo hurtigt klart, at der var brug for at give hjertemassage. Det havde jeg prøvet før, men kun på en dukke. Nu handlede det om liv eller død, men jeg forsøgte at lukke mig inde, undgå panik og udføre hjertemassagen. Jeg nåede ikke at tænke så meget for at være helt ærlig, siger Sarah Michelsen, som til daglig er sygeplejerskestuderende til sn.dk. 

Sarahs hurtige indsats reddede Steen Andersens liv. 

Læs også

I 18 måneder prøvede politiet at fange en tyv: Så stødte tre pensionister ind i ham

I onsdags blev helten Sarah hædret af Hjerteforeningen i Egedal Kommune, som har indstillet den 28-årige kvinde til titlen som “Årets Hjerteredder”. Udover Hjerteforeningen var Steen Andersen også tilstede onsdagens arrangement, hvor der blev delt store kram og blomster ud. 

- At redde et andet menneske, er en helt særlig indsats. Det er enestående, for det kræver handlekraft og mod. Vi sætter stor pris på, at Sarah turde gribe ind og blev ved med at give hjertemassage, sagde Keld Svendsen, formand for Hjerteafdelingen i Egedal, i onsdags.

 

Dagens Gossip