STOR ALARM: Mere end 100 er blevet blinde af populære læbe-fillers

webmaster

367 uger siden

|

09/07/2017
Sundhed
Blind af læbe-fillers
Foto: Shutterstock / American Society of Plastic Surgeons
Det er ikke uden risiko at få kunstige fyldninger i ansigtet. I Australien advarer plastic-kirurger nu om slemme tilfælde efter folk har fået fyldt læberne.

Dagens topnyheder

Man må som bekendt lide for skønheden. Eller for at ligne reality-stjerne som Kylie Jenner, Kim Kardashian eller måske vores egen Linse Kessler

Ifølge det australske site News.com.au er en gruppe plastic-kirurger fra den absolutte top nu gået ud i offentligheden med en advarsel om ikke at tage for let på beslutningen om at få foretaget en operation.

- Med den stigning, vi har set af personer, der får fyldninger, har vi samtidig set en nedtoning i at understrege risikoen ved fyldninger med hyaluronsyre, fortæller Formanden for Australiens forening af plastic-kirurger, Mark Ashton til news.com.au.

De fleste fyldninger sker med hyaluronsyre, som er en substans, der findes naturligt i kroppen i forvejen – hyaluronsyre er også en typisk tilsætning i antirynke-cremer. Mark Ashton siger, at det ikke er en standard-øvelse at få fyldninger, men et kompliceret indgreb.

Foto: Shutterstock

- Ifølge et studie fra 2015 har der været 100 tilfælde, hvor patienter er blevet blinde, og det er sikkert et forsigtigt estimat.

Han understreger, at kosmetiske fyldninger er kirurgiske indgreb, som folk kan dø af. Et sydkoreansk studie med samme formål har vist ni tilfælde af kvindelige patienter, som er blevet blinde efter at have fået fyldninger.

I alle tilfældene har lægerne anvendt fyldninger med hyaluronsyre. Kun få af kvinderne har oplevet forbedringer i synet igen efter at have været blevet blinde, men i ingen af tilfældene har kvinderne fået hele synet tilbage.

Mark Ashton siger til det australske nyhedsmedie, at blindhed forårsaget af fyldninger kan forekomme ved injektioner alle steder i ansigtet, men området omkring øjnene er særligt følsomt. Men selv den populære læbe-fyldning kan være farlig.

Foto: American Society of Plastic Surgeons

Hvis du får en fyldning i ansigtet, hvor som helst, kan det bevæge sig gennem blodårerne helt oppe til øjnene, hvor det kan ryge ind i nethinden.

Fyldninger kan også skade den følsomme ansigtsvæv og forårsage andre former for skade i ansigtet. Det kan eksempelvis gå ud over bruskdannelsen i næsen.

- Der findes billeder af personer, hvis næser er blevet mørke og til sidst faldet af. Patienters kinder og læber er gået ”døde” på grund af de her kirurgiske indgreb, fortæller han.

De populære botox-fyldninger er ikke lige så risikable, hvis man ser bort fra den midlertige lammelse i ansigtet efter en fyldning. Foreningen for australske plastic-kirurger understreger vigtigheden af at personer, der overvejer et indgreb, undersøger risikoen og operationens karakter grundigt, før de beslutter sig. 

I Danmark har der igennem de seneste mange år – i lighed med Australien, været en stigning i antallet af kirurgiske indgreb. Så husk at tænk dig om, hvis du er en af de mange, der overvejer at gå samme vej.

Del gerne og spred budskabet til familie og venner.