Stort influenza-udbrud: Bliv hjemme

Foto: Shutterstock.com

Et stort influenza-udbrud er på vej, og overlægen hos 1813 opfordrer på det kraftigste til, at man ikke forlader sit hjem, hvis man er blevet ramt af influenzaen.

I løbet af de seneste par dage, har der været ekstra mange borgere i Region Hovedstaden, der har haft behov for lægelig hjælp grundet influenza. Der er ekstra pres på hos telefonerne, og overlæge Asmus Thun Bisgaard fortæller, at mens et udbrud endnu ikke kan bekræftes, så er det på vej.

”Vi kan se, at der er sket en stigning inden for de seneste dage. Det betyder, at både børn og voksne kan blive syge. Vi kan ikke bekræfte, at der er udbrud endnu, men det er på vej,” lyder det fra overlægen fra 1813 ifølge TV2Lorry.

Indtil videre har der allerede været en fordobling af antallet der har ringet ind med influenza-symptomer, og overlægen fraråder derfor folk til, at de tager nogen steder, hvis de har nogle af symptomerne. Det smitter nemlig let.

”Man gør både børnehaven og sine kollegaer en tjeneste ved at holde sig hjemme,” fortæller han.

Når man er ramt af influenzaen, så anbefales det, at man drikker en masse væske, og eventuelt sænker feberen med smertestillende medicin.

Bliver du ramt igen, kan det kræve antibiotika

Sidst der var influenzaepidemi, var tilbage i februar 2018, så det er lige omkring et år siden. Typisk nøjes man med at blive smittet en enkelt gang, men det er muligt at ryge ind i omgang nummer to, og hvis det sker, så handler det om at være ekstra opmærksom.

Det kan nemlig endnu med, at man har brug for behandling i form af antibiotika, hvis man bliver ramt af sin anden influenza på kort tid.

”Hvis man bliver syg igen efter at have været rask, er det et tegn på, at der er kommet en sekundær infektion,” fortæller overlægen.

Hvad er symptomerne på en influenza?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er blevet ramt af en influenza, eller det bare er en hel normal omgang sygdom, du er rendt ind i, så kan du jo prøve at krydse listen af, og se hvor mange symptomer, du har.

En influenza vil nemlig typisk medføre disse symptomer:

Ondt i hovedet.

Feber mellem 38-40 grader.

Ømme muskler og led.

Nedsat appetit.

Træthed og svaghedsfornemmelse i kroppen.

Løbende næse og øm hals.

Tør hoste og dårlig søvn.

Fryser konstant og har kuldegysninger.

Hvis man er syg i mere end tre dage.

Læs også

5 kreative måder at forbrænde kalorier på i 30 minutter, uden at du tænker over det

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip