Studie: Middagslur to gange om ugen 'mindsker risikoen for hjerteanfald'

Foto: Shutterstock.com

Et studie fra Schweiz peger på, at en middagslur kan være med til at holde dit hjerte sundt. To gange om ugen skal du tage en morfar, og så skulle der være mindre sandsynlighed for hjerteanfald.

Det kan godt være, at der bliver rystet på hovedet af dig, når du fortæller, at du atter engang har valgt at tage dig en morfar på sofaen midt på dagen.

Nu kan du heldigvis dokumentere over for de mennesker, at der faktisk er sundhedsmæssige fordele ved, at du lige smider dig lidt tid og tager dig en lur i løbet af dagen.

Et studie foretaget af en gruppe forskere fra University Hospital of Lausanne i Schweiz undersøgte 3.500 mennesker mellem alderen 35 til 75 år i en periode på fem år.

Læs også

Kylling øger risiko for blod- og prostatakræft

Resultaterne af deres undersøgelse viste, at der var næsten 50 % mindre sandsynlighed for at blive ramt af et hjerteanfald eller et slagtilfælde, hvis man tog sig en morfar to gange i løbet af ugen. Det skriver mediet The Daily Mail.

Studiet viste dog også, at du ikke kan bruge undskyldningen mere end to gange om ugen, for der var nemlig ikke nogen forskel på, om man tog en lur to gange om ugen eller om man gjorde det tre eller flere gange om ugen.

Fokus på din nattesøvn i stedet

Ifølge Dr Nadine Hausler havde forskerne taget højde for forskelligheden i helbredet og alderen hos deltagerne, men det gjorde stadig en forskel at tage en lur i løbet af dagen, uanset om man var 35 eller 75 år gammel.

Der er flere forskellige årsager til, at de personer der sover middagslur, typisk vil have mindre risiko for at blive ramt af et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Det skyldes både, at søvn er utrolig vigtigt for kroppen, så hvis man ikke har fået nok søvn i løbet af natten - gerne otte timer - så vil en lur i løbet af dagen kunne gøre op for lidt af det.

Derudover så skyldes det også, at personer der kan tillade sig at tage en lur en til to gange om ugen, typisk vil have en sundere livsstil, der netop tillader dem at finde tiden til det. Dem der til gengæld tager en lur hver dag, vil ifølge Professor Naveed Sattar have større sandsynlighed for at blive syg.

Professoren slutter af med at fortælle, at der ikke er nogle kliniske bevis for, at man kan styrke sit hjertes sundhed, hvis man bevidst begynder at sove middagslur i løbet af dagen. Det vil kræve langt flere og mere dybdegående undersøgelser.

I stedet foreslår professoren, at man fokusere mere på sin nattesøvn, og at man får sovet omkring otte timer.

Læs også

Asteroide rammer med 100% sikkerhed jorden: Ifølge forsker skal verdens ledere handle nu

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip