Sundhedsstyrelsen ændrer strategi: Nu skal danskerne selv gøre arbejdet

Foto: Morten Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen ændrer igen strategi i kampen mod coronavirus. Fremover skal den coronasmittede selv finde ud af, hvem vedkommende kan have smittet.

Strategien i kampen mod coronavirussen er blevet ændret rigtig mange gange i løbet af de seneste to måneder, hvor virussen har været i landet.

Nu skifter Sundhedsstyrelsen så atter engang strategi, og denne gang er det dig, der kommer til at gøre arbejdet, hvert fald hvis du er blevet smittet med coronavirus.

Læs også

Mette Frederiksen taler til befolkningen på fredag

Før var det nemlig sådan, at hvis du blev smittet med coronavirus, så ville Styrelsen for Patientsikkerhed opspore en mulig smittekæde. Du skulle altså fortælle dem, hvem og hvor du havde været i løbet af en periode, og de ville derefter tage kontakt til dem for at fortælle, at de måske kan være blevet smittet.

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm fortæller dog i et nyt interview med Jyllands-Posten, at det ikke længere vil være sådan, og nu skal coronasmittede borgere selv tage kontakt til en mulig smittekæde.

“Vi arbejder med en ansvarliggørelse af borgerne. Vi kan ikke gøre som sidst, hvor læger fra Styrelsen for Patientsikkerhed opsporede alle patienternes mange kontakter,” fortæller Søren Brostrøm og fortsætter:

“Det er en uoverstigelig opgave, fordi vi tester langt, langt flere nu. Vi kan ikke gøre det på den håndholdte måde længere,” lyder det fra direktøren.

Isoler dig selv uden symptomer

Tætte kontakter til en coronasmittet vil nu også blive tilbudt at blive testet tre gange. Dette vil ske på dag fire, seks og otte.

Er man i tæt kontakt med en coronasmittet, eksempelvis at man bor sammen med personen, så ændre Sundhedsstyrelsen også retningslinjerne her. 

Nu bør man nemlig isolere sig selv, også selvom man ikke har symptomer på coronavirus. Myndighederne vil nu gøre en ekstra indsats for at få opsporet de personer, som en coronasmittet har været i tæt kontakt med. Det vil enten være fra samme husstand eller en person, som den smittede har stået ansigt til ansigt med.

Læs også

YouSee giver gavmild gave til deres kunder

 

 

Dagens Gossip