Symptomer på coronavirus: Det skal du gøre, hvis du bliver smittet

Foto: Shutterstock.com

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, hvis du ender med at blive smittet med coronavirus, eller ved du ikke hvad symptomerne på coronavirus er, så kan du finde ud af det herunder.

Den 7. januar 2020 blev en ny type coronavirus påvist, da der opstod et virusudbrud i Kina.

Coronavirussen ved navn 2019-nCoV er en virus, der minder meget om Sars, og den kan være livsfarlig for mennesker, særligt ældre mennesker.

Læs også

Mor går viralt med sit fødselsbillede: Hvorfor ligger han der?

Virussen har siden spredt sig til flere kontinenter, hvor den i går blev bekræftet i Tyskland. I Danmark frygtede man i går, at en dansker var smittet, men prøver viste heldigvis, at det ikke var tilfældet.

Derfor vurderes risikoen for smittespredning i Danmark fortsat til at være meget lav, men der er en risiko.

Symptomer på Coronavirus

Sandsynligheden for at du som dansker bliver smittet i Danmark, er meget lav, men det er altid vigtigt at være på den sikre side.

Symptomerne på coronavirus vil typisk være feber, tør hoste, besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse. Derudover vil man typisk føle sig ramt af influenza.

Dødeligheden for den nye coronavirus er indtil videre ret lav, da den ligger på 3-4%. Dermed vurderes den indtil videre ikke til at være nær så alvorlig som Sars eller Mers.

Det skal du gøre, hvis du bliver smittet med coronavirus

Der er ingen tvivl om, at flere personer vil frygte for at blive smittet med coronavirus, desto tættere virussen kommer på Danmark.

Hvis du i løbet af det næste stykke tid skulle blive syg, og opleve symptomer, der minder om de ovenstående, så bør du fortsat forholde dig i ro.

Sandsynligheden for at du er blevet smittet, er nemlig meget lav, og medmindre du har været ude at rejse i det område i Kina, hvor smitten startede, så er du højst sandsynligt ikke ramt.

Skulle du være i tvivl, bør du ringe til din læge, og fortælle om dine symptomer. Skulle du have en særlig grund til at tro, at det kan være coronavirussen, så bør du undgå at forlade dit hjem, før du har talt med din læge.

Skulle lægen mistænke, at du kunne være smittet med coronavirussen, vil du blive afhentet af et personale fra Hvidovre Hospital eller Aarhus Universitetshospital, som i specielle dragter vil fragte dig til et islolationslokale, hvor de vil foretage nogle prøver.

Er prøverne positive, vil de holde dig i isolation, til de har hjulpet din krop med at slippe af nedbryde virussen. Skulle prøven være negativ, vil du få lov til at forlade hospitalet med det samme.

Læs også

Populært krydderi tilbagekaldt: Fyldt med kræftfremkaldende stof

 

 

Dagens Gossip