Tandlægen Anna med overraskende afsløring: Du skal gøre dette efter tandbørstning

Skrevet af Nicolai Busekist

23/12/2023
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En tandlæge er kommet med en afsløring, som har overrasket mange på de sociale medier.

Mest læste i dag

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at de fleste har deres egne vaner og rutiner, når det kommer til tandbørstning. Derfor er der også forskel på, hvad folk gør, og ikke gør.

Når alt kommer til alt, er det dog en god idé at følge de anvisninger, man får fra sin tandlæge. Han eller hun har både en uddannelse og stor praktisk erfaring med området. Derfor kan du naturligvis stole på, hvad tandlægen siger.

Alligevel stillede mange spørgsmålstegn ved en afsløring, som tandlægen Anna Peterson har delt på det sociale medie TikTok. Her deler hun generelt mange gode tips og information om tand- og mundhygiejne.

Ifølge Daily Star har hun delt en video, hvori hun afslører, at det ikke er meningen, at man skal skylle munden med vand efter at have børstet tænder.

Dette er der mange af hendes seere, der er blevet meget overraskede over at høre. Derfor har de ikke kunnet holde sig tilbage fra at stille spørgsmålstegn ved det i kommentarsporet under videoen.

Foto: TikTok

"Hvad? Alle skyller med vand efter børstning. Hvem efterlader tandpasta på deres tænder?" har en person skrevet som kommentar.

Dette fik Anna til at reagere ved at lave en video i sin tandlægepraksis, hvor hun fortæller nærmere.

"Det eneste, du skal gøre, er bare at spytte den overskydende tandpasta ud. Skyl ikke efter med vand," siger hun.

Videoen er blevet set over en million gange, og har tilsyneladende delt vandene. Mange holder nemlig fast i, at man selvfølgelig skal skylle munden efter at have børstet tænder.

Foto: TikTok

"Hvorfor ville du skylle munden? Det er meningen at, det (tandpastaen, red.) skal blive der for at beskytte dine tænder," skrev en bruger.

"Efter at have læst kommentarerne, er jeg ikke kun bekymret over, at folk ikke ved dette, men også hvordan de reagerer på videnskaben," lød det fra en anden.

"Hver eneste tandlæge, jeg nogensinde har mødt i mit liv, har fået mig til at skylle min mund med mundskyl eller vand," skrev en tredje.

"Hvis jeg ikke skyller, får jeg mundsår. Det tog mig 25 år at indse, at det var tandpastaen selv, der forårsagede problemet," kommenterede en fjerde.

Anna har delt flere andre videoer på de sociale medie TikTok. Blandt andet har hun delt en video, hvor hun taler om sukkerfri mad og drikke. I denne video afslører hun, at de ikke nødvendigvis er bedre for dine tænder, hvis de indeholder sødemidler.

"Sukkerfrie drikke er meget syreholdige, og denne syre opløser tandens emalje, svækker emaljen og forårsager huller," siger hun i den video.