Tryk på dette punkt i 60 sekunder - du bliver forbløffet over, hvad det gør ved kroppen

Foto: Dagens.dk

Kys dine smerter farvel med dette geniale trick.

De fleste elsker en dejlig omgang massage. Men vidste du, at ved at massere undersiden af benet, kan du komme af med hovedpine og lindre stive skuldre og øm nakke?

Det fantastiske trick stammer fra kinesisk akupressur og er flere tusinde år gammelt.

Akupressur handler i lighed med akupunktur om at stimulere kroppens såkaldte meridian-punkter. Men i modsætning til akupunktur, benytter man ikke nåle i akupressur, men trykmassage.

Et af de punkter, som styrer spændinger i hoved- og nakkeregionen, hedder GB 39 og befinder sig lige over anklen på ydersiden af benet. Hvis man trykker på dette punkt, sker der noget næsten magisk.

Læs også

Sønnen blev vraget før skoleballet: Da denne fremmede dukker op, taber mor fatningen

Tricket er særlig effektivt for folk, der har et stillesiddende arbejde og bruger meget tid foran skærmen. Denne type arbejde belaster både nakke og skuldre, og alle kender vel til den velkendte 'computer hovedpine'. Men med dette enkle trick, kan du kysse dine gener farvel.

Punktet sidder som sagt på ydersiden af benet, lige over anklen. Alt du behøver at gøre, er at presse en finger mod punktet og trykke i cirka et minut.

Mens du trykker, skal du holde øje med din vejrtrækning – træk vejret roligt og dybt.

Derefter øger du langsomt trykket. Forsøg at slappe af i musklerne.

Let trykket og pres forsigtig mod punktet, og afslut med nogle sekunders let massage.

Udover hovedpine og øm nakke og stive skuldre, så kan stimulering af GB 39 også bidrage til at løsne op i din stive krop. Desuden kan tricket medføre, at trykket inde i bihulerne løsnes. 

Er din nakke så stiv, at du slet ikke kan nå ned til anklen? Fortvivl ikke. Du kan nemlig også trykke smerten væk ved hjælp af et andet punkt på kroppen. Det såkaldte LI 4 sidder på ydersiden af hånden, mellem tommel- og pegefinger.

Brug samme fremgangsmåde som med punktet på anklen, og voila – 60 sekunder senere er du smertefri.

Se instrukserne i videoen herunder.

 

 

 

Dagens Gossip