Vild påstand: McDonald’s-pomfritter kan hjælpe mod skaldethed

Foto: Shutterstock

Hvis du er ved at blive tynd på toppen, så bør du måske lægge turen forbi McDonald’s. I hvert fald hvis man skal tro ny japansk forskning.

I årevis har tyndhårede og skaldede mænd brugt formuer på at tilkæmpe sig nogle flere hår på hovedet, ligesom videnskaben har produceret det ene produkt efter det andet, der skal modvirke skaldethed.

Nu har japanske forskere fra det nationale universitet i Yokohama måske fundet en endegyldig kur mod hårtab. Det påstår britiske Metro.

Forskerne er nemlig lykkes med at få mus til at gro mere hår ved hjælp af menneskelige stamceller. På bare få dage havde de små gnavere groet en massiv pels, og nu er det videnskabens håb, at den samme behandling også vil virke på mennesker.

Undervejs i studiet lykkedes det det japanske forskerhold at masseproducere hår-cellen follikel (HFG) – en celle, der blandt andet producerer det kvindelige kønshormon østrogen, der kan medvirke til hårtab, hvis kroppen producerer for lidt.

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

Ifølge forskerne, at follikel ’den hellige gral’, når det kommer til hårtab, da disse celler afgør, hvor meget hår man har. Dermed vil en øgning af follikel også resulterer i mere hår.

Desværre for de skaldede mænd, er studiet forsat på forsøgsstadiet, hvilket kan betyde, at der går mange år, før en eventuel behandling kan sættes i produktion. Heldigvis kan man muligvis tage forskud på behandlingen ved at tage et smut på sin lokale McDonald’s.

Ja, du læste rigtige. Der findes nemlig en mulig og uventet forbindelse mellem fastfood-kæden og det japanske forsøg, da de kloge hoveder bag forskningen, benyttede det kemiske stof dimethylpolysiloxan til at gro de vigtige stamceller – et kemisk stof, der også findes i McDonald’s klassiske pomfritter.

Læs også

7 urovækkende tegn på, at din fyr er den utro type

Således fortæller professor Junji Fukuda fra Yokohama National University:

- Nøglen til masseproduktion af HFG (og dermed mere hår, red.) er valget af substratmaterialer til kulturbeholderen. Vi benyttede dimethylpolysiloxane i bunden af beholderen og det virkede utrolig godt, lyder det fra Junji Fukuda, der understreger, at valget af det kemiske stof var dét, der gav musene en ekstra omgang behåring.

Hos McDonald’s benytter man også dimethylpolysiloxane – ikke for at fremme hårvækst hos kunderne, men af sikkerhedsmæssige hensyn for at forhindre madolie i at boble over. Efter den banebrydende forskning peger de japanske forskere dog på, at stoffet har en hårfremmende effekt, hvilket nok ikke er det første, man tænker over, når man stikker en McDonald’s-pomfrit i munden.

Dermed kan McDonald’s-begejstrede kunder godt begynde at se sig selv grundigt i spejlet efter hvert et besøg hos burger-giganten for at se, om den vigende hårgrænse pludselig tager sig lidt pænere ud.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip