Derfor synonym

webmaster

249 uger siden

|

14/09/2019
Synonymer
Derfor synonym
Synonym for derfor.
Ordet ’derfor’ kan bruges om årsag eller delårsag for eksempel: af den grund eller til trods for.

Dagens topnyheder

Eksempel: Netop fordi de, at de er så forskellige, komplimenterer de hinanden og udgør derfor et godt makkerpar.

Men ordet ’derfor’ kan også bruges i forbindelse med at der skal henvises til et forhold, der er nævnt tidligere. Det kan for eksempel være en handling eller sted i visse tilfælde.

Synonymer for derfor findes der kun et begrænset udvalg af, og alt efter situationen, er det kun nogle få der kan bruges. Her kan du se, hvilke derfor synonym der er passende hvornår.

Synonym derfor

Følgelig – betyder på grund af det nævnte forhold. Eksempel: Da han så hende på restauranten med en anden mand, besluttede han følgelig at lægge forholdet på is et stykke tid.

Som følge heraf – samme betydning som følgende. Eksempel: Danmark har gode muligheder for børnepasning, som følge heraf er langt de fleste voksne kvinder tilbage på arbejdsmarkedet senest et år efter at de er blevet mødre.

Som følge deraf – samme betydning som, som følge heraf. I Japan foreskriver traditionen, at kvinden skal blive hjemme og passe hjem og børn, når hun bliver gift og stifter familie. Som følge deraf indgås der færre giftermål og der bliver født kritisk få børn.

Ergo – er et synonym for derfor og betyder sådan noget som heraf. Det kan også være i forlængelse af eller i kraft af. Når noget på en eller måde virker selvfølgeligt. Eksempel: De solgte langt flere kogebøger end bøger om biler, ergo steg produktionen af kogebøger, mens bøger om biler blev nedprioriteret.

Således -bruges, når der konkluderes noget. Eksempel: I Japan bliver der født få børn, således er der en overvægt af ældre mennesker.

På den konto – kan bruges om på den måde. Eksempel: Hvordan kan nogle folk slippe af sted med at tage æren for andres arbejde og høste anerkendelse på den konto.

Desårsag – dette er et temmelig gammeldags ord, som er svært at lave en mundret sætning med i dag. Eksempel: Død, sygdom og ulykke er udbredt blandet hundene i Portugal og Spanien og flere andre steder sydpå, desårsag hundene bliver behandlet som en ting, inventar eller et arbejdsredskab og ender på gaden, når ejerne dybest set er ligeglade med hundenes velbefindende i de sydlige lande.

Af den grund – Anvendes, når der skal konkluderes eller der en eller anden form for konsekvens. Eksempel: Hun var træt af chefen og den måde han behandlede hende på til daglig. Af den grund forlod hun virksomheden i utide.

Af den årsag – bruges på samme måde, som af den grund ovenover. Eksempel: Han udviste stort mod, opfindsomhed og ikke mindst inspirerede han andre. Af den årsag blev det ham, der vandt han prisen i sin kategori ved årets prisfest. 

Altså – er en mindre formel udgave af, udtrykket af den grund. Eksempel: Beregningerne viste, at det ikke var rentabelt for virksomheden at have en så lille produktion, altså måtte de øge produktionen kraftigt, for at kunne tjene penge nok til at det kunne løbe rundt.

I den anledning – bruges ofte i invitationer. Eksempel: Jeg fylder 40 år og Peter fylder 20 år, og i den anledning har vi valgt at holde en fælles fest for at fejre det på lørdag. 

Thi – er et lidt gammeldags ord, der ikke anvendes så ofte i dag. Det anvendes dog fast inden for juraen, hvor man anvender termen ”thi kendes for ret” ved domsafsigelse, men det kan også stadig anvendes i andre dele af sproget, men her er det langt mindre formelt. Faktisk er det som regel helt ovre i den anden ende, når det anvendes, så det for eksempel anvendes til komik og lignende, medmindre der er tale om poesi. Eksempel: Thi det ville være herrefedt! Eksempel: Kan du gå med hundene i morgen tidlige, thi jeg er pænt træt efter at have arbejdet hele natten.

Sådan – ordet sådan kan indimellem bruges også, når det handler om en opsummering eller en form for konklusion. Eksempel. Sygdommen blev enden på flere års succes som virksomhedsejer, og sådan endte Anders på dagpenge.

Hvorfor – dette ord kan også af og til bruges som synonym for derfor i visse situationer, men det afhænger rigtig meget af, hvordan det bruges. Her er vi ude noget mere konkluderende, og det er altså ikke det samme hvorfor vi anvender, hvis vi vil stille et spørgsmål. Eksempel: Den gamle hund var afgået ved døden kort tid forinden, hvorfor han skyndte sig at anskaffe sig en ny hund, så han ikke skulle trækkes med savnet.