Advarsel til mobilbrugere: 38 apps du bør slette omgående

Skrevet af Henrik R

11 uger siden

|

10/03/2024
Foto: Shutterstock
Mobilbrugere over hele verden er blevet advaret om 38 apps, der tidligere var tilgængelige i Google Play-butikken, og som indeholdt en skjult ondsindet funktion.

Dagens topnyheder

McAfee's Mobile Research Team opdagede, at 38 af disse tvivlsomme apps på Play Store var blevet downloadet 38 millioner gange. Eksperterne siger, at apps'ene "usynligt" indlæste adware i baggrunden på mobiltelefoner, mens brugerne spillede spillet uden at vide det.

Alle 38 apps er nu blevet fjernet fra Play Store af Google, efter at McAfee advarede teknologigiganten, skriver det britiske medie The Mirror.

Denne type angreb kan generere store summer penge for cyberkriminelle, da mobiltelefonbrugere ikke er klar over, at deres enhed bliver sløvet af reklamer skjult i baggrunden.

"Derfor er der så mange spil med samme koncept som Minecraft verden over. Selv på Google Play kan vi nemt søge efter lignende spil." fortæller McAfees sikkerhedsrådgiver Dexter Shin.

McAfee Mobile Research Team opdagede for nylig 38 spil med skjult reklame. Disse HiddenAds-applikationer, som blev fundet på Google Play Store og installeret af mindst 35 millioner brugere verden over, er blevet fundet at sende pakker snigende for reklameindtægter i stor skala."

Hvis du har nogen på din enhed, er det en god idé at slette dem uden tøven. Den komplette liste over forbudte applikationer kan findes på McAfees hjemmeside.

Eksempler på nogle af de fjernede apps:

  • Block Box Master Diamond - Downloadet 10 millioner gange

  • Craft Sword Mini Fun - Downloadet 5 millioner gange

  • Block Box Skyland Sword – Downloadet 5 millioner gange

  • Craft Monster Crazy Sword – Downloadet 5 millioner gange

  • Block Pro Forrest Diamond – Downloadet 1 million gang

McAfee understreger, at det er vigtigt, at alle Android-brugere læser anmeldelser, før de downloader og installerer nye apps på deres telefoner.

Hvis din telefons ydeevne begynder at lide efter en ny download, kan dette være et tegn på noget bag kulisserne, og det ville være værd at kontrollere dine seneste downloads.

Den seneste oprydning kommer få uger efter, at Google forbød 36 applikationer fra Play Store. Dette angreb installerede også adware sammen med malware, der kunne give hackere adgang til data som Wi-Fi-historik, de Bluetooth-enheder, der er tilsluttet en telefon, hvilke apps der bruges, og endda se nærliggende GPS-placeringer.

Det er vigtigt for Android-brugere at være opmærksomme på sikkerhedsproblemer og holde deres enheder opdaterede med de seneste sikkerhedsopdateringer.

Dette kan hjælpe med at beskytte mod skadelige apps og angreb som dem, der er beskrevet her. Brugere bør også være opmærksomme på app-anmeldelser og undersøge nye apps, før de downloader dem, for at sikre, at de ikke inviterer skadelige programmer ind på deres enheder.