Alt for få danskere kender denne 'uskrevne regel': Derfor skal du ikke bruge din computer når den oplader

Skrevet af Emil Martesen

25/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alt for få danskere kender til denne 'uskrevne regel'.

Dagens topnyheder

Vi har alle været skyldige i at bruge vores bærbare computere, mens de er tilsluttet opladeren. Det er blevet en almindelig vane for mange af os. Men ifølge Dr. Janine Bowring, der er kendt som @j9naturally på TikTok, er det måske på tide at genoverveje denne vane.

Hun har delt en advarsel på TikTok om, hvorfor det er en dårlig idé at bruge din bærbare computer, mens den oplader.

Det skriver LADbible.

I videoen forklarer Dr. Bowring, at forskning har vist, at brugen af en opladende bærbar computer øger dens elektromagnetiske felter/stråling (EMF) markant, hvilket udsætter brugeren for større EMF-eksponering. Dette er ikke kun skadeligt for vores cellulære sundhed, men det kan også reducere vores energiniveauer og endda være forbundet med kræft.

"Det er ikke godt for din cellulære sundhed", advarer Dr. Bowring i videoen og tilføjer, "der er også blevet fundet sammenhæng med kræft."

Foto: TikTok

For at reducere din samlede EMF-eksponering giver Dr. Bowring nogle tips, såsom at sætte dine enheder i flytilstand og tage hyppige pauser. Hun opfordrer også til at tilføje et specifikt magnesiumtilskud kaldet 'magnesium bisglycinat' til din kost, da det kan hjælpe med at begrænse indtrængen af overskydende calcium i vores celler, som kan udløses af EMF-eksponering.

"At være udenfor og tage pauser fra enheder er vigtigt," siger hun og tilføjer, "Gør dit bedste for at være i naturen, kom ned i jorden og lad dine sko stå, og nyd det naturlige sollys". 

Foto: TikTok

Hvis alt dette ikke er nok til at overbevise dig om at tage pauser fra din bærbare computer, mens den oplader, viser det sig også, at at sidde ned i seks timer eller mere om dagen heller ikke er godt for din sundhed.

Det er velkendt, at langvarig computerbrug kan medføre dårlig holdning, fedme, vægtøgning samt smerter i nakke, skuldre og lænden. Fitnessekspert Dan Go, der er administrerende direktør for High Performance Founder, påpeger dette i en Twitter-meddelelse.

"Hvis du sidder mere end 6 timer om dagen, så læs dette," skriver han, før han uddyber, at sidde ned i længere tid kan føre til "dårlig holdning, fedme og vægtøgning samt smerter i nakke, skuldre og lænden".