De færreste tænker over det: I denne rækkefølge må du aldrig oplade din telefon

Skrevet af Kamille Isaksen

8 uger siden

|

25/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du lader din telefon i den forkerte rækkefølge, kan det få store konsekvenser.

Dagens topnyheder

De fleste mennesker kan nok skrive under på, at de ikke tænker over metoden, de lader deres mobil op på. Men nu viser det sig, at det at oplade din mobil korrekt er mere komplekst end mange tror, og en simpel fejl kan i værste fald forkorte din enheds levetid.

For hvilken rækkefølge er egentlig de rigtige, når det kommer til at oplade en smartphone? Skal opladeren først kobles til mobiltelefonen eller stikkontakten?

Det giver mediet Chip svaret på.

Ifølge eksperter fra Huawei spiller rækkefølgen en vigtig rolle for din enheds sundhed. Den anbefalede metode er at sætte opladeren i stikkontakten først, og derefter tilslutte den til smartphonen.

"Dette gør, at du undgår datatab, forringelse af ydeevne, reduceret batterilevetid, skærmflimmer og støj, kredsløbsskader og andre problemer," lyder fra fra Huaweis eksperter.

Her er forklaringen

Årsagen er, at når opladeren tilsluttes stikkontakten, kan der opstå korte spændingstop, som potentielt kan skade enheden, hvis opladeren allerede sidder i den.

Disse spændingstop er korte, men intense og kan føre til alvorlige skader over tid.

Når opladningen er færdig, bør opladeren først fjernes fra enheden og dernæst fra stikkontakten, lyder meldingen fra Huawei. Det lille tiltag i din daglige rutine kan have stor betydning for din enheds levetid og sundhed.

Selvom det kan virke som en bagatel, understreger Huawei vigtigheden af at følge den korrekte rækkefølge, hvis man ønsker at maksimere sin enheds ydeevne og levetid.