Hackere advarer om kæmpe angreb: 300 millioner iPhones får slettet alt 7. april

Nils Würtzenfeld

381 uger siden

|

23/03/2017
Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En hackergruppe truer med at angribe din iCloud, hvis ikke Apple betaler, hvad de forlanger.

Dagens topnyheder

I disse dage går adskillige iPhone-ejere med svedige håndflader og bange anelser, efter en mystisk hackergruppe, der kalder sig ‘Turkish Crime Family’, har truet med at gøre livet rigtig surt for millioner iPhone-entusiaster verden over. Det skriver Metro.

Hackergruppen har nemlig truet Apple med et globalt iCloud-angreb, hvis ikke it-giganten betaler over en halv million kroner i den virtuelle valuta Bitcoin.

Gruppen hævder at have skaffet legitimationsoplysninger til omkring 300 millioner iPhone-ejeres iCloud-konti, som man har tænkt sig at slette, hvis ikke hackernes krav bliver imødeset.

En hacker har eftersignede udtalt:

- Jeg vil bare have mine penge og tænkte derfor, at dette vil være en interessant oplysning, som mange Apple-kunder vil være interesserede i at læse og høre om.

Screenshots fra en påstået samtale mellem hackerne og Apple har vist, hvordan Apple har bedt gruppen fjerne en video fra YouTube, hvorpå de angiveligt skulle have vist, hvordan de skaffede sig adgang til en ældre kvindes telefon.

Som iPhone-ejer er der dog endnu ingen grund til panik, for der hersker stadig stor usikkerhed hvorvidt truslen er rigtig, og om hackergruppen overhovedet eksisterer.

Udover den føromtalte – påståede – samtale mellem Apple og hackerne, findes der ikke andre beviser på deres eksistens.

Derfor mener mange også, at bagmændene blot prøver at bluffe sig til ’løspenge’ fra Apple.

Lad os håbe at det er tilfældet.