Ny funktion: Apple låser din mobil, mens du kører bil

Kristine Bugbee

372 uger siden

|

06/06/2017
Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det skal være slut med at sende beskeder, tage billeder og glo på sociale medier bag rattet. Apple har netop lanceret et nyt tiltag, som låser din iPhone, mens du kører.

Dagens topnyheder

Det er hamrende farligt at være uopmærksom bag rattet. Livet kan på få sekunder tage en tragisk drejning, hvis man ikke holder øjnene på vejen hele tiden. 

Problemet med bilister, der sidder med deres mobil og flittigt sender beskeder og scroller på Facebook, er nu blevet så stort, at Apple har besluttet sig for at tage affære. Det skriver CNN

Den næste iPhone kommer således til at have en funktion, som gør det umuligt for bilister at bruge deres telefon, mens de kører. På engelsk hedder funktionen Do Not Disturb While Driving - altså 'forstyr ikke under kørsel' - og kommer til at følge med nye iPhones og Apple's iOS 11. 

Når man opdaterer sin iPhone næste gang, og dermed får det nye styresystem, vil man altså få den potentielt livreddende funktion på mobilen. 

CNN oplyser, at den nye funktion bliver aktiveret, når bilen kører, eller når mobilen er koblet til en bils bloototh eller kabel. I den periode tilbageholder mobilen nye beskeder eller nyhedsopdateringer. 

Hvis nogen skriver til dig, mens du kører bil, får de en automatisk besked fra dig om, at du kører bil og derfor ikke kan svare lige nu. 

Derudover bliver skærmen på din iPhone låst, så bilisten ikke kan tilgå apps under kørslen. Hvis man ikke er fører af bilen, får man mulighed for at deaktivere funktionen, så man stadig kan bruge sin telefon under køreturen. 

12-årig pige voldtaget af sin far: Kravlede op i mors seng og fandt hende død