App kan fortælle, om du har været tæt på coronasmittet dansker

Foto: Shutterstock.com

En app vil snart kunne fortælle dig om, hvorvidt du har stået lidt for tæt på en person, der er smittet med coronavirus.

Kunne det ikke være drøn smart, hvis en app kunne fortælle dig, om du har været i tæt kontakt med en person, der er smittet med coronavirus?

På den måde ville du kunne tage dine forbeholdsregler, så du ikke selv smitter en anden person, hvis du altså selv nåede at blive smittet.

Læs også

Wow: Så mange er reelt smittet med coronavirus i Danmark

Sådan en app er faktisk på vej, og det virkelig smarte er, at du får en notifikaton på din telefon, hvis du har været i nærheden af en anden dansker, der har været smittet med coronavirus.

Derefter følger der en række anvisninger til, hvad du nu skal gøre.

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte på et pressemøde i mandags, at en app var på vej. Det var dog meget begrænset hvad ministeren kunne fortælle, men på regeringens hjemmeside står der nu, at det vil blive en app efter den norske model.

Derudover så forventes appen at blive lanceret inden for de kommende uge.

Sådan fungerer den

I Norge er de en anelse foran Danmark, og her lancerer de appen inden længe. Kyrre Lekve der er vicedirektør i Simula, der står bag appen i Norge, så ser han store ligheder mellem den norske og danske app.

“Tanken er, at appen registrerer, hvor brugerne befinder sig hele tiden. Når to telefoner har været mindre end to meter fra hinanden i mere end femten minutter, kobles det sammen,” fortæller han ifølge DR.

Han fortæller også, at hvis en person der bruger appen, bliver smittet, så sender myndighederne en forespørgsel til dem, der står bag appen. På den måde vil appen finde ud af, hvilke personer der er smittet med coronavirus, og hvis man har været i nærheden af dem, så vil man altså få en notifikation.

Det er helt frivilligt om man ønsker at downloade appen. Hvis man gør det, skal man være opmærksom på, at man hele tiden vil blive fulgt via GPS, så de kender ens placering. Det er nødvendigt for at kunne give besked om, hvorvidt man har været tæt på en anden person, der er smittet med corona.

Læs også

Kæmpe forvirring: Måske skal de små ikke i skole alligevel