Apple melder ud: Stopper produktionen

Foto: Arkiv

Apple stopper produktionen.

Apple er med en pæn afstand ned til Microsoft verdens mest værdifulde virksomhed. Alle kender næsten det ikoniske æble, som enten ses på en iPhone, iPad, Macbook eller måske endda en iPod. Apples produktion af netop iPod spænder helt tilbage til 2001, hvilket altså vil sige 21 år.

Men snart vil det være en saga blot, for nu stopper Apple med at producere iPods. Den mere moderne udgave af musikafspilleren, iPod touch, er den eneste, som stadig bliver solgt.

Læs også

Disse 10 varers pris er eksploderet på kort tid

Den vil være tilgængelig, så længe lager haves. Derefter er det slut med at få en ny iPod i hånden.

“I dag lever iPod-ånden videre. Vi har integreret en utrolig musikoplevelse på tværs af alle vores produkter. Fra iPhonen til Apple Watch til HomePod Mini og på tværs af Mac, iPad og Apple TV,” siger Apples seniorvicedirektør for global marketing, Greg Joswiak, i en meddelelse på virksomhedens hjemmeside ifølge TV 2.

Siden den blev lanceret i 2001, har den ikoniske mp3-afspiller været oppe imod et væld af andre musikafspillere, før den med tiden blev overskygget af online musikstreamingtjenester som Spotify og Tidal.

Den første iPod touch blev lanceret i 2007 - samme år som den første udgave af iPhone. Siden er Apples egen musiktjeneste, det abonnementsbaserede Apple Music, også kommet til.

iPod.
Foto: Shutterstock

“Musik har altid været en del af vores kerne hos Apple. Og at bringe den til hundredvis af millioner brugere på den måde, iPod gjorde, påvirkede mere end blot musikindustrien. Det omdefinerede også, hvordan musik opdages, lyttes til og deles”, siger Greg Joswiak

Produktionsstoppet kommer på et tidspunkt, hvor det ellers går forrygende for den amerikanske it-gigant. Det er altså ikke af økonomiske årsager.

I slutningen af april måned kunne Apple annoncere, at det i andet kvartal endte med en vækst i omsætningen på næsten ni procent til samlet 97,3 milliarder dollar. Det svarer til cirka 685,8 milliarder kroner. I USA var salget alene steget med 19 procent.

Læs også

Troede hun havde gjort et godt køb: Så opdager hun, hvad sofaen har været brugt til

 

Dagens Gossip