Det arbejder Apple på: Skal betale månedligt abonnement hvis du har iPhone

Foto: Shutterstock.com

I fremtiden kan det ende med, at du skal betale et månedligt abonnement, hvis du gerne vil eje en iPhone. Det er nemlig i den retning, som apple arbejder.

Du betaler abonnement for at se Netflix, du betaler abonnement for at tage i dit lokale fitnesscenter, og du betaler abonnement hver måned for at benytte din telefon.

Hvis det står til Apple, så vil du i fremtiden også kunne betale et månedligt abonnement for at erhverve dig en iPhone.

Inden dit hjerte begynder at galopere, kan vi hurtigt berolige dig med, at du ikke kommer til at betale et månedligt abonnement for den iPhone, som du er i besiddelse af lige nu.

Læs også

17 apps er inficeret med virus: Slet dem fra din telefon med det samme

Der går nok også længe, før det overhovedet bliver en løsning, men Apple arbejder i den retning.

Mediet CNBC skriver, at Apples investorer i mange år har tænkt på muligheden for, at Apple kunne sælge hardware såsom deres iPhone på en abonnementsløsning i stedet for et engangskøb.

Det vurderes nemlig, at det er noget der kunne få Apples aktier til at stige endnu mere, da investorer sætter pris på forudsigeligheden ved tilbagevendende betalinger.

Analytikeren Toni Sacconagi adspurgte Apple-direktøren Tim Cook om hvorvidt, Apple ville kigge på en abonnementsmodel for iPhones, og til det var svaret, at de faktisk allerede er i færd med det.

Flere Apple-kunder i USA har nemlig forskellige abonnementer, hvor de skifter over til den nyeste iPhone, når den kommer, og det kan meget vel blive fremtiden for resten af verdenen.

Sådan vil det fungere

CNBC skriver at Apple er i gang med at lægge grundarbejdet, og de fortæller, at det i fremtiden kan gå hen og blive denne model man skal følge, hvis man gerne vil være ejer af en iPhone.

  1. Du vælger den iPhone, som du gerne vil have, og betaler muligvis et beløb for ‘oprettelsen’

  2. Herefter påbegynder du en månedlig betaling, hvor du hver måned betaler et fast beløb.

  3. Efter 12 måneder skulle det angiveligt være muligt at bytte ens telefon ud med en nyere model, og fortsætte med den samme abonnementsbetaling.

I artiklen nævnes der ikke noget om, hvorvidt det i fremtiden kun vil være muligt at købe iPhones via et abonnement, eller om der fortsat vil være mulighed for at købe den helt nye iPhone via et engangsbeløb. Den månedlige pris nævnes der heller ikke noget om.

Håbet ved at sælge iPhones på denne måde er, at Apple hver måned kan se frem til at modtage et fast beløb, og der vil være mindre sandsynlighed for, at folk skifter over til en anden type mobil, fordi det hele kører automatisk.

Skal man drage paralleller til noget andet, så kan man blot kigge mod fitness centre. Rigtig mange danskere betaler for et fitness-abonnement hver måned, men benytter det måske sjældent, eller slet ikke.

Skulle man ikke have et abonnement for at gå i fitness, men blot betalte et enkelt beløb pr. gang, så er der ingen tvivl om, at fitnesscentrene ville tabe rigtig mange penge.

Det er højst sandsynligt det, som særligt Apple investorerne har med i deres tanker.

Læs også

Advarsel mod MEGET populær app: Kan automatisk tilmelde dig betalingstjenester