EU vil indføre nye regler: Det kommer til at få betydning for dig

Foto: Shutterstock.com

Et flertal i EU har stemt for, at teknologi-virksomheder skal benytte universalopladere til alle telefoner. Ikke overraskende er de store selskaber imod.

I Storbritannien skal man ikke længere bekymre sig over, når EU begynder at vedtage nye regler, men det skal man til gengæld i Danmark.

Denne gang er det dog ikke så meget en bekymring, men mere en glæde der kommer til at ramme landene i EU, hvis en ny lovgivning bliver vedtaget.

Læs også

Genialt trick: Din vaskemaskine er garanteret møgbeskidt

EU har stemt om, hvorvidt teknologi-virksomheder skal begynde at bruge den samme oplader til alle produkter.

Kort fortalt vil det betyde, at du kan oplade din Android telefon med den samme oplader, som du oplader en iPhone med.

Ud af de 538 stemmer valgte 528 at stemme for, mens kun 10 stemte imod. Det betyder, at virksomhederne snart skal sørge for, at der kan benyttes en universaloplader til telefoner.

Årsagen til at EU ville ændre reglerne skyldes, at der i dag er et alt for stort spild af elektronik, og at det skaber stor frustration for forbrugere. 

Det kan man altså undgå, hvis man kan benytte en universaloplader til alle mobiltelefoner, samtidig med, at man altid vil kunne låne en lader uanset hvilken telefon man har.

Selvom der er et klart flertal for at få vedtaget lovgivningen, så er det endnu ikke sikkert, at det kommer til at ske. Flere tech-giganter er ikke overraskende imod loven, og de forsøger at modsætte sig

Læs også

DMI: Sne forventes i næste uge