Folk hylder fars fantastiske app: Er et must for alle forældre

Foto: Shutterstock.com

En far var så træt af at blive ignoreret af sin teenagesøn, at han valgte skabe en app. Den app bliver han nu hyldet for af mange forældre, der er helt vilde med den. Nu kan deres børn nemlig ikke ignorere dem længere.

Den 47-årige far Nick Herbert var så frustreret over træt af, at hans sms’er altid blev ignoreret af hans teenagesøn Ben. Han begyndte at gruble over, hvordan han kunne finde en løsning på det, og den løsning var en app.

Faren gik derfor i gang med at udvikle en app, som han har valgt at kalde for RespondASAP. Appen har den fantastiske funktion, at den simpelthen låser modtagerens telefon, indtil denne vender tilbage på beskeden.

Læs også

Far til fire opgav madlavning: Så stoppede hans børn med at være kræsne

I det ovenstående tilfælde betød det, at hvis Nick gerne ville have fat i sin søn, så sendte han en SMS til ham. Derefter ville sønnens telefon automatisk blive låst, indtil han læste SMSen og derefter vendte tilbage på den.

“Jeg kom først på ideen, da Ben gik i folkeskolen. Jeg blev frustreret over, at Ben ikke ville svare tilbage på mine beskeder, og bare swipede dem væk, mens han fortsatte med at se videoer eller havde sin telefon på lydløs,” fortæller Nick ifølge det britiske medie Metro, hvorefter han fortsætter.

“Så jeg besluttede mig for at lave en app, der kort tillader mig at ‘overtage’ hans telefon, når jeg sendte ham en besked, der krævede et hurtigt svar,” fortæller han.

Virker også den anden vej

I første omgang var det meningen, at appen kun skulle fungere på den måde, at det var forældrene, der kunne overtage deres børns telefon i et kort øjeblik, når de sendte en vigtig SMS.

Da Nick talte med sin søn om hans ide til en app, kom sønnen dog med en vigtig pointe. Hvad med den anden vej?

Det kunne Nick godt forstå, for det hænder også, at børn ikke altid får svar fra deres forældre, og derfor var det jo ideelt at lave en app, hvor begge parter havde de samme muligheder.

Dermed er det også muligt for et barn at sende en besked til sine forældre, hvor man i et kort øjeblik lukker ned for deres telefon, indtil de vender tilbage på beskeden.

For at appen virker, kræver det, at begge parter har installeret appen på sin telefon, og at man giver tilladelse til, at vedkommende på sende disse ‘vigtige’ beskeder.

Det er dog også vigtigt, at man ikke misbruger det, og med det mener Nick, at hverken forældre eller børn, hele tiden sender SMSer, som lukker telefonen ned.

Appen skal kun bruges som et ‘nødstilfælde’, hvis man har en besked, man meget gerne vil have svar på.

Rigtig mange forældre har hyldet appen, og kalder den fantastisk, men hvad mener du? Kunne RespondASAP være noget for dig, eller går det ud over grænserne for ens privatliv?

Læs også

Derfor skal du beholde din mobil længere: Det har enorme konsekvenser