Genialt trick forlænger din telefons batteritid markant - Se hvordan du gør her

Du vil gerne have batteritiden til at vare længere på din telefon, ikke?`Herunder får du et fremragende tip til, hvordan du kan forlænge dit batteris levetid markant.

Der findes kun få ting der er mere frustrerende end at investere i en dyr smartphone, og så løber batteriet ud på ganske kort tid. Det er særligt iPhone-brugere, der har haft problemer med levetiden på deres batterier, men også mange Android-brugere ville ønske, at deres batterier holdt sig kørende i længere tid.

På nettet er det muligt at finde mange forskellige tips og tricks til, hvordan man kan forlænge levetiden på sit batteri, men ofte er det de samme løsninger der går igen, og det virker sjældent som om, at man får meget ud af det.

Læs også

Ny forskning: Brug af mobiltelefon kan forkorte din levetid

Nu er der dog kommet et ‘trick’ som kan hjælpe dig med at forlænge levetiden på dit batteri væsentligt, og det kræver stort set ikke nogen indsats. Faktisk kræver det blot et enkelt klik, og så kan din telefon leve længere.

Skift fra light til dark-mode

Hvis man køber en ny telefon og starter den op, så vil den starte ud med en standard lys skærm. Den skærm bruger dog også mere batteri, end hvis du skifter over til den mørke skærm, som det er blevet muligt at skifte til.

‘Dark mode’ ‘Aftentilstand’ eller ‘Mørkt tema’ er blandt de navne det har fået, når man skifter skærmens tema fra lyst til mørkt. Mange har tænkt, at det blot var en feature der kunne være smart for ens øjne i aften eller nattetimerne, men faktisk har det vist sig, at din telefon kan holde batteri i længere tid.

Mediet Phonebuff har testet forskellen på det almindelig tema og det mørke tema, og allerede efter to timer, kunne der ses en markant forskel i batteriets levetid.

Phonebuff testede de to temaer i otte timer. To timer med beskeder, to timer med Twitter, to timer med Youtube og to timer på Google Maps.

Resultatet viste allerede efter 7 timer og 33 minutter, at telefonen med det lyse tema gik ud, mens telefonen med det mørke tema fortsat havde 30 % tilbage. Dermed er der altså en stor besparelse på batteriet, hvis man vælger at bruge det mørke tema i stedet for det lyse.

Sådan skifter du til nattetilstand

iPhone: Klik på indstillinger -> Skærm og lysstyrke -> Dark Mode

Android: Indstillinger -> Skærm -> Nattetilstand

Læs også

Advarsel mod MEGET populær app: Kan automatisk tilmelde dig betalingstjenester