Google vil give gratis advarsler mod fartkontroller

Det er ikke længere kun apps og små enheder til bilen, der kan advare mod fartkontroller på landevejene. Nu er it-giganten Google med på moden, hvor de vil advare bilisterne.

Det er en rigtig træls følelse, når man kommer kørende i sin bil, og pludselig bliver mødt af en rød blitz. Ikke længe efter kommer der nemlig et fint brev i ens e-boks, hvor man har fået et dyrt portrætfoto.

I løbet af de seneste år er færre danskere dog blevet blitzet i politiets fotovogne, da der er udviklet apps, der fortæller hvor og hvornår, du vil møde en fotovogn på din vej.

Disse apps er tændt mens du kører i din bil, og hvis du nærmer dig en fotovogn, vil de give lyd i form af et bip eller en sjov kommentar fra en kendis.

Læs også

Pas på: I denne uge holder politiet særligt øje med disse bilister

De meget populære apps er dog ved at få en rigtig stor konkurrent, da selveste Google nu er begyndt at advare mod fotofælder i deres Google Maps. Det skriver det danske medie, Recordere.dk Denne tjeneste er naturligvis gratis, og det kan komme til at koste dyrt for udviklerne af fartkontrol-appsene.

Hvert fald hvis tjeneste også kommer til Danmark.

Danmark snydt i første omgang

Danmark er nemlig ikke blandt de lande, hvor Google har tilføjet fotovogne og stærekasser. I alt vil 40 lande i første omgang få glæde af Googles nye tilføjelse, og vores naboer fra både Sverige og Norge skulle angiveligt være med på listen. Du kan se listen over de 40 lande her.

Til gengæld er hverken Tyskland, Frankrig eller Schweiz med på listen, men det skyldes ganske enkelt, at apps der sladrer mod fotovogne er forbudt i disse lande.

Disse apps er dog ikke forbudt i Danmark, men alligevel har Google altså ikke fundet plads til at tage Danmark med i deres nye advarselstjeneste. Dette kan dog skyldes, at Google får deres informationer fra virksomheden Waze, og de har ikke umiddelbart data på fotovogne og stærekasserne i Danmark.

Mens det ikke er ulovligt at benytte sig af apps til at blive advaret om fartkontroller, så er det til gengæld ulovligt at benytte sig af målejammere, der kan gå ind og forstyrre politiets radar- og fotofælder. Samtidig er det heller ikke lovligt at advare modkørende bilister ved at blinke med sit lys. Det kan give en bøde på 1.000 kroner.

Læs også

Denne kaffekop-test til jobsamtalen afgører, om du får jobbet - Se hvorfor

 

Dagens Gossip