Hackere har frit spil: Har du en Windows-computer, så skal du opdatere lige nu!

Foto: Shutterstock.com

Hvis du har Windows som styresystem på din computer, og du samtidig har en del processor siddende i din maskine, så skal du være meget opmærksom. Du bør nemlig opdatere din computer med det samme, ellers kan du risikere, at hackere får adgang til dine informationer.

It-sikkerhedsfirmaet Bitdefender har delt nye informationer omkring det sikkerhedshul hos selskabet Intel, der blev offentliggjort for et par dage siden..

Intel er det førende teknologiselskab bag langt de fleste computerchips på markedet, hvor de især er kendte for deres processorer. Der er dog opdaget et sikkerhedshul i netop disse processorer, og det kan medføre, at hackerne har let adgang til din computer.

Problemet opstår for alle de mennesker, der har en intelprocessor og som samtidig kører med Windows som styresystem på deres computer. Det betyder altså, at alle Mac-brugere ikke er berørte.

Læs også

Offentlig ansat dukkede ikke op på arbejde i 6 år - Ingen lagde mærke til det

Den første umiddelbare løsning var, at Intel skulle skifte samtlige chips ud, som de havde på markedet, men nu er der heldigvis kommet en meget lettere og hurtigere løsning.

Bogdan Botezatu der er sikkerhedsforsker hos Bitdefender fortæller nemlig, at man som forbruger kan sikre sig selv, hvis man opdaterer til den nyeste version af Windows. Det skulle altså lukke hullet, og så vil du ikke være berørt af problemet længere.

Ikke nødvendigt med computere før 2012

Det er dog ikke nødvendigt for dig at opdatere dit Windows-system, hvis du har en computer fra før 2012, hvor der ikke er købt nye dele. Det er nemlig kun Intels processorer fra 2012 og frem, der er blevet ramt af dette sikkerhedsbrud.

Opdatere man ikke til den seneste version af Windows, så vil hackerne have mulighed for at angribe processorerne, og dermed kan de få adgang til dine personlige oplysninger.

Det omtalte sikkerhedshul blev faktisk allerede opdaget for mere end et år siden, men de valgte at holde munden lukket, så de kunne nå at finde en løsning, før de breakede det.

“Vi har holdt det hemmeligt og talt med Intel om det. Men fordi de ikke selv kan gøre noget, skulle de finde løsninger sammen med deres teknologipartnere, for eksempel Microsoft,” lyder det fra Bogdan Botezatu til Finans.

Sådan opdaterer du Windows

Når du har startet din computer op, går du ned i startmenuen i venstre hjørne. Derefter følger du disse instruktioner.

1. Klik på indstillinger
2. Klik på opdatering og sikkerhed.
3. Klik på Windows Update.
4. Søg efter opdateringer.
5. Installere den seneste opdatering fra Windows.

Læs også

Forskning slår fast: Mænd med skæg er stærke, men grimme og utroværdige

 

 

Dagens Gossip