Har du en af disse apps: Stjæler din Facebook-kode

Foto: Shutterstock

25 apps der til sammen er delt flere millioner gange, har overvåget folks telefoner og stjålet deres adgangskoder til Facebook.

Det er almen kendt, at man ikke skal stole på alle de apps, som man kan downloade til sin telefon. Heller ikke selvom de er til rådighed i app-butikken på din Apple eller Android-telefon.

Det er mediet Zdnet, der har meddelt, at apps der sammenlagt er blevet downloadet mere end 2.34 millioner gange, har haft det formål, at de stjæler dine log-ind informationer til Facebook.

Læs også

Sodavand solgt i hele landet tilbagekaldes: Ikke egnet som drikkevare

Hvis du har haft appen på din telefon, er der altså stor sandsynlighed for, at bagmændene har fået din email og adgangskode til Facebook.

Alle apps havde udadtil et helt andet formål, hvor det for forbrugeren lignede spil, lommelygter, skridttællere eller noget helt andet. De var dog alle programmeret til at stjæle dine informationer.

Heldigvis så har Google fjernet 25 apps fra deres app-butik, så du ikke længere kan downloade dem. Der er dog stadigvæk en risiko for at blive overvåget, hvis du har en af de 25 apps installeret på din telefon.

Disse 25 apps skal du holde øje med

Herunder kan du se hvilke 25 apps, der er tale om:

Super Wallpapers Flashlight

Padenatef

Wallpaper Level

Contour level wallpaper

iPlayer & iWallpaper

Video Maker

Color Wallpapers

Pedometer

Powerful Flashlight

Super Bright Flashligt

Super Flashlight

Solitaire Game

Accurate scanning of QR code

Classic card game

Junk file cleaning

Synthetic Z

File Manager

Composite Z

Screenshot Capture

Daily Horoscope Wallpapers

Wuxia Reader

Plus Weather

Anime Live Wallpaper

iHealth Step Counter

com.tqyapp.fiction

Har du en af de ovenstående apps installeret på din telefon, så bør du omgående slette den. Har du haft en af dem downloadet, bør du ændret dit kodeord på Facebook.

Læs også

Breaking: Regeringen dropper dette corona-krav